Brøndby fratages udebaneafsnit resten af året

Ballade ved Viborg-kamp koster nu Brøndbys fans retten til at samles på særlige tribuneafsnit til udekampe.

Kampen mellem Viborg og Brøndby 18. september blev skæmmet af uroligheder i Brøndbys tilskuerafsnit. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fans af superligaklubben Brøndby IF får ikke mulighed for at samle sig på særlige tribuneafsnit til udekampene i resten af 2022.

Som straf for ballade i forbindelse med en kamp mod Viborg 18. september har Fodboldens Disciplinærinstans frataget Brøndby retten til udebaneafsnit resten af efteråret. Samtidig får klubben en bøde på 400.000 kroner.

»Fodboldens Disciplinærinstans er i besiddelse af videomateriale fra Viborg FF, der viser en særdeles voldsom og aggressiv adfærd fra nogle af Brøndby IF's tilskuere mod kontrollører og politiet til kampen.«

»På denne baggrund har Fodboldens Disciplinærinstans behandlet en sag mod Brøndby IF. Instansen traf i august en beslutning om, at Brøndby IF ikke kan have fans til næste kamp i Parken, og i denne sag har instansen så skærpet sanktionen, lyder det i en meddelelse på Dansk Boldspil-Unions hjemmeside.«

Efter opgøret mellem Viborg og Brøndby indberettede kampens dommer, at der var blevet affyret store mængder pyroteknik fra afsnittet med Brøndby-fans.

Noget af fyrværkeriet blev kastet ind på banen, ligesom der blev brændt hul i sikkerhedsnettet, der er ophængt mellem udebaneafsnittet og banen.

I sin afgørelse påpeger disciplinærinstansen også, at video og billeder viser »alvorlige og voldsomme episoder« ved indgangen til Brøndbys tilskuerafsnit.

»Personer med tilhørsforhold til Brøndby IF angreb både vagter og politiet ad to omgange, hvorved det lykkedes at få befriet to personer, der havde medbragt pyrotekniske artikler, og som derfor var tilbageholdt.«

»Fodboldens Disciplinærinstans bemærker desuden, at video- og billedmateriale viser, at der under disse episoder var såkaldt gate crash, hvorved der kom et større antal personer ind på Brøndby IF´s tilskuerafsnit uden at være visiteret,« lyder det.

Afgørelsen betyder, at Brøndby-fans ikke får tildelt stadionafsnit til superligaudekampene mod Randers FC, AGF og OB. Det samme gælder til pokalkampen mod Aarhus Fremad 19. oktober.

/ritzau/