Brøndby-formand fnyser ad Palermo

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er nok sidste gang, at Brøndby IF slår en handel af med en siciliansk klub. Vestegnsklubben venter nemlig stadig på, at Palermo hoster op med de godt syv millioner kroner, det kostede at købe angriberen Simon Makienok fri af sin Brøndby-kontrakt.

Brøndbys bestyrelsesformand, Jan Bech Andersen, er relativ fåmælt, da BT tirsdag fanger ham til en kommentar.

»Jeg har egentlig ikke rigtig nogen kommentarer til sagen bortset fra, at jeg selvfølgelig synes, det er dybt, dybt utilfredsstillende af Palermo.«

Brøndby oplyste i en pressemeddelelse tirsdag, at manglende betaling fra italienerne nu er blevet meldt til FIFA Players’ Status Committee, der tager sig af den slags sager.

»Brøndby IF har fortsat ikke modtaget en væsentlig aftalt transferindbetaling. Derfor har Brøndby IF indbragt modparten for FIFA Players’ Status Committee, og FIFA Players’ Status Committee har påbegyndt behandlingen af sagen,« skrev klubben.

For at holde driften kørende har Brøndby optaget et lån på 14 millioner kroner hos Jan Bech Andersen. Lånet bliver forrentet med 5 procent og skal senest være tilbagebetalt 31. juli 2016.

Lånet havde Jan Bech Andersen dog ingen kommentarer til tirsdag.

»Der må jeg henvise til pressemeddelelsen,« lyder det fra rigmanden.

I pressemeddelelse siger klubbens direktør Søren Vadmand.

»Som klub har vi aldrig oplevet noget lignende. Vi ønsker fair play på banen, men det skal også gælde uden for kridtstregerne. Derfor har vi indbragt modparten for FIFA Players’ Status Committee. Det er vores klare forventning, at FIFA behandler denne sag med den retmæssige alvor, situationen kræver. Vi har optrådt med stor tålmodighed, men trods adskillige tilsagn om det modsatte fra modparten har vi ikke modtaget den pågældende transferbetaling. Da vi ikke kan få klarhed over, hvornår vores retmæssige transferbetaling vil finde sted, har vi dags dato valgt at gennemføre en midlertidig finansiering. Det kommer til at dække det hul, den manglende transferbetaling har givet i vores budget,« siger Brøndbys administrerende direktør Søren Vadmand.

Fodboldøkonom Jesper Jørgensen fra Deloitte ser ingen grund til male fanden på væggen, selv om Brøndby nu er tvunget til at ty til formandens pengepung.

»Det er klart, at når de forventede Palermo-penge er nået frem, så er der et hul i budgettet. Så det er for at skabe ro i forretningen, at Jan Bech lægger de penge. Det er selvfølgelig en streg i regningen, og det vidner også om, at klubben ikke sidder på en stor pose penge, man bare kan kaste rundt med,« siger Jesper Jørgensen og fortsætter:

»Men Brøndby er lige nu i gang med at bygge noget op, og det koster selvfølgelig en masse penge, så derfor kører de i disse år med en drift, der giver underskud. Så det er klart, at de har brug for de penge fra Palermo.«

Klubben forventer fortsat et underskud på 15-25 millioner før skat for dette regnskabsår.