Brøndby-fans protesterer i bekymring over investor

Brøndby-fans udtrykker i åbent brev bekymring over, at klubben kan være på vej på udenlandske hænder.

Brøndbys fans udtrykker bekymring over, at klubben kan ende på udenlandske hænder. (Arkivfoto). Claus Bech/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brøndby. Fodboldklubben Brøndby IF kan meget vel være på vej på udenlandske hænder. Klubben har informeret fondsbørsen om, at der er drøftelser med potentielle investorer, og flere medier har erfaret, at der er tale om en amerikansk investor, der allerede ejer flere sportsklubber.

Det vækker bekymring blandt Brøndby-fans, og det blev markeret tirsdag aften i forbindelse med Brøndbys pokalfinale for U17 mod FC Nordsjælland.

Her mødte et trecifret antal Brøndby-fans op for at protestere mod et eventuelt salg af klubben til amerikaneren David Blitzer.

Samme aften sendte den store fanfraktion Alpha et åbent brev ud på sydsidenbrondby.dk:

- Der er i øjeblikket mange spekulationer omkring et salg af vores elskede fodboldklub Brøndby IF, der meget vel kan være på vej på udenlandske hænder.

- Vi er meget bekymrede over den udvikling og over, at det kan blive en realitet for vores klub, indledes det.

Fraktionen peger på, at der både i Danmark og i udlandet er mange eksempler på, at dårlig ledelse ødelægger fodboldklubber efter overtagelser.

- Nogle ruineres og udnyttes økonomisk, i andre ødelægges og distanceres forholdet mellem det professionelle setup og lokalmiljøet med bredden.

- Andre steder udslettes klubben fuldstændig, når alt fra navn til farver og historie ændres eller fjernes, skriver Alpha.

Sammen med de andre fraktioner Fanafdelingen, Brøndby Support og Svinget har man tidligere oplistet en række holdepunkter i forhold til et nyt ejerskab.

Blandt ønskerne er, at Brøndby er overvejende danskejet, og at Brøndbys ejer ikke ejer andre fodboldklubber.

/ritzau/