»Brøndby er en syg patient«

Den netop fratrådte Brøndbytræner René Meulensteen retter skarp kritik mod klubben.

René Meulensteen langer ud efter sin tidligere arbejdsgiver. Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen Fold sammen
Læs mere

Da René Meulensteen i fredags stoppede som træner for superligaholdet Brøndby, lød den officielle forklaring i en pressemeddelelse fra klubben, at han sagde op »på grund af familien«.

Den virkelige forklaring er imidlertid en helt anden, afslører han nu i den hollandske avis Algemeen Dagblad:

»Der spiller meget større sager ind. Brøndby kæmper med to problemer: Der er ingen kemi i den nuværende trup, og på mange pladser i organisationen mangler den nødvendige ekspertise«, siger René Meulensteen til den hollandske avis.

»Brøndby er som en syg patient, der kræver akut behandling«, siger han.

Han understreger, at Brøndbys placering som nummer syv i Superligaen ikke er grunden til opsigelsen.

Hvis Vestegnsklubben skulle reddes, ville det kræve markante ændringer - ændringer, som Meulensteen synes, han har kæmpet for at gennemføre i løbet af det halve års tid, han nåede at være træner - men han føler ikke, at der har har været opbakning fra ledelsen.

René Meulensteen havde blandt andet bedt klubdirektør Per Bjerregaard om, at klubben skulle skille sig af med tre bestemte spillere af tvivlsom kvalitet, som alle har lange kontrakter - og som desuden har haft en negativ indflydelse på holdånden i truppen. Men det nægtede Bjerregaard.

Det er således helt andre toner der nu lyder fra ex-Brøndby-trænerens mund, end da han tiltrådte stillingen i sommer. Dengang sagde han til Ekstra Bladet:

»Jeg har fået et fantastisk godt indtryk af Brøndby IF under forhandlingerne. Det er en klub der har skabt store resultater (...) Og så glæder jeg mig til at stifte nærmere bekendtskab med klubbens fantastiske fans«.