Brøndby ejer nu hele Brøndby

Amatørafdelingen i Brøndby og klubbens fodboldfond ejer nu samtlige A-aktier i fodboldklubben efter at have købt den tidligere bestyrelsesformand Torben Røsler helt ud. Formand Per Bjerregaard arbejder på e

Amatørafdelingen i Brøndby, Brøndby IF, med det fulde navn Brøndbyernes Idrætsforening, købte i går den tidligere formand Torben Røslers A-aktier i Brøndbyernes IF Fodbold A/S, som er navnet på det professionelle selskab, der er noteret på børsen.

Derved ejer amatørafdelingen bag klubben nu 55.000 stk. af de vigtige, stemmetunge A-aktier. Det betyder samtidig, at samtlige A-aktier nu er ejet af enten amatørafdelingen eller Brøndbyernes IF Fodboldfond, som i forvejen ejer 300.000 A-aktier.

Torben Røslers aktiepost har været til salg gennem længere tid, og den nu tidligere storaktionær havde egentlig selv fundet en endnu ukendt tredjepart til at købe aktiebeholdningen. Men i tråd med vedtægterne skulle han inden et salg tilbyde de øvrige aktionærer at købe aktierne. Det var den klausul, som den velhavende amatørafdeling i Brøndby gjorde brug af i går.

Torben Røsler har skrevet under på, at han ikke vil afsløre identiteten på tredjeparten, men han afviser, at den hemmelige køber skulle være Peter Schmeichel og investorgruppen bag ham ledet af Aldo Petersen.

»Jeg har ikke fået nogen henvendelse fra Schmeichel-gruppen,« fortæller Torben Røsler til RB-Børsen med henvisning til det konsortium ledet af den tidligere Brøndby-spiller Peter Schmeichel, der tidligere på måneden forsøgte at købe sig ind i klubben.

Ny ejerstruktur
Brøndbys nuværende formand Per Bjerregaard fortæller, at det ikke er hans og bestyrelsens intention, at beholde alle de vigtige A-aktier, som reelt sætter alle B-aktionærer uden for indflydelse i selskabet. Derved åbner Bjerregaard op for en mulig ændring af ejerstrukturen i klubben, som han lovede efter det mislykkede opkøbsforsøg fra Peter Schmeichel/Aldo Petersen-gruppen.

Men Per Bjerregaard er ikke særlig præcis omkring, hvordan han ønsker at ændre magtstrukturen i Brøndby.

»Jeg kan sige så meget, at vi er kommet videre i vores arbejde vedrørende en ny struktur. Da vi fik henvendelsen fra Aldo Petersens investor-gruppe, meddelte vi, at vi allerede var i gang med det arbejde. Selvom der har været andet at se til, blandt andet lidt rigelig medieopmærksomhed og lidt sportslige udfordringer, så skrider det arbejde fremad,« siger Per Bjerregaard.

Men det, som alle venter spændt på, er jo, i hvor høj grad Brøndbyernes I.F. Fodboldfond er villig til at lade andre aktionærer få indflydelse. Eller om det bare er nogle småjusteringer, hvor fonden vil have stemmeflertallet i de store spørgsmål?

»Det er relevante spørgsmål at få afklaret, men jeg kan ikke svare på det på nuværende tidspunkt.«

Hvornår forventer du at kunne præsentere en ny struktur?

»Jeg har en klar idé om det, men jeg tør ikke sige det. Fordi det vil skabe et unødvendigt pres,« siger Per Bjerregaard.