Brøndby-boss undrer sig over FCK-frikendelse

Brøndbys sportsdirektør Per Rud undrer sig over, at Nicolai Jørgensen går fri for straf.
Læs mere
Fold sammen

Der vækker forundring rundt om i fodbold-Danmark, at de to FC København-spillere Mathias 'Zanka' Jørgensen og Nicolai Jørgensen ikke bliver straffet for deres sammenstød med Randers-spilleren Kasper Fisker under søndagens kamp i Kronjylland. Også Brøndbys sportsdirektør Per Rud undrer sig over afgørelsen, som Fodboldens Disciplinærinstans offentliggjorde torsdag middag.

Dommerkvartetten havde observeret Zankas albue i hovedet på Kasper Fisker, og her vurderede man, at FCK-forsvareren blot beskyttede sig selv. På den baggrund var det ikke muligt for instansen at straffe Zanka. Og når det gjaldt Nicolai Jørgensen, som sparkede ud efter Fisker, så vurderede man ikke, at der var tale om en så alvorlig forseelse, at den skulle straffes.

Brøndbys sportsdirektør Per Rud vil ikke gå ind i Zanka-sagen, selvom den kan sammenlignes med Daniel Aggers albueslag, som netop ramte selvsamme Zanka, og indbragte landsholdsanføreren to karantænedage. Men han undrer sig over afgørelsen i forbindelse med Nicolai Jørgensen, som i et TV-interview efter kampen endda selv indrømmede, at han tabt hovedet i den pågældende situation. I stedet trækker Per Rud en linje tilbage til den tidligere Brøndby-spiller Khalid Boulahrouz, som i december 2013 fik en spilledags karantæne på grund af en spytklat, som kunne have ramt Johan Absalonsen i en kamp mod Sønderjyske.

»Jeg savner klare og ensartede retningslinjer for Fodboldens Disciplinærinstans. Her har vi en spiller, som sparker ud efter en modspiller, og som bagefter indrømmer det, mens Boulahrouz afviste, at det var hans intention -  og i øvrigt ikke ramte. Der hopper kæden af for mig,« siger en forundret Per Rud, der gerne vil have forklaret, hvordan de to sager adskiller sig fra hinanden.

Han efterlyser samtidig klare regler for, hvornår disciplinærinstansen tager en sag op.

»Det ville være godt for ligaen, hvis man sørgede for ensartede retningslinjer, så det blev tydeligere, end det er i dag, hvornår man tager en sag op. Som det er nu, så virker som om, at jo mere medierne interesserer sig for sagen, jo mere sandsynligt er det, at det bliver en sag for disciplinærinstansen,« konstaterer Brøndbys sportsdirektør.