Broch Larsen stryger til tops ved golfturnering i Ottawa

Den danske golfspiller tilskriver en stor del af sin succes sin erfarne, svenske caddie.

Ottawa. For tredje dag i træk stryger danske Nicole Broch Larsen op igennem feltet af spillere ved golfturneringen LPGA Canadian Pacific Open i Ottawa, Canada.

Danskeren ligger efter tredje runde på en delt førsteplads, efter at hun lå henholdsvis nummer 11 og fem efter de to første runder.

Broch Larsen gik en superrunde i fem slag under par med seks birdies og en enkelt bogey i løbet af dagen. Dermed ligger golfspilleren med en samlet score på ti under par inden fjerde runde.

Den danske golfspiller lavede en birdie på to af de sidste tre huller, og hun er da også bevidst om, at hun er i form.

- Jeg har lavet 21 birdies indtil videre, så jeg er da godt klar over, at det ser godt ud på scoreboardet, siger Broch Larsen ifølge nyhedsbureauet AP.

Den danske spiller er i gang med sin første sæson på LPGA-touren, og hun tilskriver en del af sin succes sin svenske caddie, Sophie Gustafson, der selv har vundet fem turneringer på LPGA-touren.

- Det er vores første uge sammen. Men hun er helt klart en stor hjælp ude på banen. Vi prøver at spille vores spil tre huller af gangen, og det har holdt mig i den her birdie-stime. Det har været rigtig godt indtil videre, og jeg er sikker på, at hun vil hjælpe mig igen i morgen, siger Broch Larsen.

Danskeren deler duksepladsen med amerikanske Mo Martin, der gik tredje runde i fire under par. Et slag efter følger sydkoreaneren Chun In-gee.

Sydkoreanske Mirim Lee og amerikanske Cristie Kerr følger efter på en delt fjerdeplads.

Den 24-årige dansker har foreløbigt indtjent 91.448 amerikanske dollar i præmiepenge i sin første sæson på LPGA-touren. Det svarer cirka til 575.000 kroner.

/ritzau/