Brite blæser Venus Williams ud af Australian Open

Amerikaneren fik ikke et ben til jorden i kamp mod fremadstormende brite. Johanna Konta vandt 6-4, 6-2.

Foto: WILLIAM WEST
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Melbourne: Venus Williams' grand slam-turnering nummer 69 blev en kort fornøjelse. Den ældste Williams-søster er ude af turneringen efter første runde, da hun tirsdag fik en tennislektion i Melbourne af den britiske komet Johanna Konta, der vandt 6-4, 6-2.

Venus Williams er den ældste spiller i turneringen, som hun debuterede i tilbage i 1998. Johanna Konta er til gengæld debutant i Australian Open.

Den 35-årige amerikaner sluttede sidste sæson stærkt, og hun var igen spået en god turnering i Australien.

Men kun 79 minutter inde i turneringen var Williams ude.

Den syvdobbelte grand slam-vinder nåede sidste år til kvartfinalen, men blev fra start blæst omkuld af den 24-årige Konta, der brød amerikaneren to gange i første sæt, som hun vandt relativt nemt.

Modstanden blev endnu mindre i andet sæt. Australsk-fødte Konta havde opbakning fra publikum, og briten sprintede sig til en 5-0 føring, før Williams fik lov at pynte lidt på resultatet.

Konta er kun placeret som nummer 47 i verden, og sejren er derfor på papiret en stor overraskelse. Men hvor Venus Williams' karriere går på hæld, er Konta steget hele 98 pladser på ranglisten de seneste 12 måneder.

Spanieren Garbiñe Muguruza, en af outsiderne til at tage titlen i Melbourne, spillede sig tirsdag sikkert videre.

Mod esteren Anett Kontaveit uddelte hun et såkaldt æg i første sæt, mens den tredjeseedede spanier tog andet sæt med cifrene 6-4. Kampen var overstået i løbet af blot en time.

Også amerikanske Madison Keys, der sidste år røg ud i semifinalen i Australian Open, er videre til anden runde efter sejr i to sæt over Zarina Diyas fra Kasakhstan.

/ritzau/