»Brian Steen har en meget stor aktie i den situation, som klubben er havnet i«

Som tidligere cheftræner i AGF har Erik Rasmussen ikke svært ved at se begrundelsen for fyresedlen til klubbens udskældte sportsdirektør.

Så glade var de, Peter Sørensen og Brian Steen Nielsen, som nu begge er fortid i AGF Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre nedrykninger på otte sæsoner. 11 kampe uden en sejr som forstemmende afslutning på denne sæson i Superligaen. Og dertil en trænerfyring af Peter Sørensen med uendelig lille effekt.

AGFs sportschef Brian Steen Nielsen havde løbet linen ud, da han mandag måtte tage afsked med Fredensvang og en af dansk fodbolds mere magtfulde positioner.

Ifølge Erik Rasmussen er Brian Steen Nielsens exit en naturlig konsekvens. Bestyrelsen i AGF var med andre ord nødsaget til at ryste posen så grundigt, at både sportschefen og direktør Jan Christensen er fortid på direktionsgangen.

- Sportsdirektøren er ansvarlig, når man som klub rammer tredje nedrykning på otte sæsoner, understreger Erik Rasmussen, som selv har oplevet at stå på mål for en række dårlige resultater i sæsonen 2009-2010.

- I første omgang er det ofte træneren, pilen peger på, og det var det også, da jeg var i klubben. Men på et eller andet tidspunkt er det jo sportsdirektøren, som må tage konsekvensen. Jeg kender ikke det interne spil i AGF, men der er ikke nogen tvivl om, at Brian Steen har en meget stor aktie i den situation, som klubben er havnet i, vurderer Canal 9-eksperten.

- Fodbold er en meget resultatfikseret verden, og Brian Steen har været en meget stor beslutningstager, både hvad angår spillerindkøb og sammensætning af trup. Man kan altid diskutere, om det var forkert at fyre Peter Sørensen, men det var nok forkert at ansætte Jesper Fredberg som ansvarlig, når han var totalt uden rutine.