Brian Holm tror på tragedieramt Boonen i Flandern Rundt

Efter et par uger med personlig tragedie og styrt er Tom Boonen klar til at lade pedalerne tale.

Tom Boonen til venstre er klar til at jagte triumf i Flandern Rundt. Få uger efter hans partner ufrivilligt måtte abortere. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag køres den belgiske klassiker Flandern Rundt. 259 kilometers berømt og berygtet cykelløb i det nordlige Belgien med 17 stigninger og seks modbydelige brostens-stykker. For de cykelgale belgiere vil alle øjne være rettet mod hjemmebanefavoritten. Superstjernen Tom Boonen fra Omega Pharma - Quick Step.

Ikke nok med, at klassikerspecialisten sammen med slovakiske Peter Sagan og schweiziske Fabian Cancellara er forhåndsfavorit til sejren, så går Boonen ind til løbet med en mildest talt turbulent optakt. For to uger siden blev det offentliggjort, at hans partner Lore ufrivilligt havde aborteret parrets første barn. En tragedie, som 'Tornado Tom' efterfølgende åbent har fortalt om.

Men selvom belgieren ikke har lagt skjul på, hvor hård en periode han og partneren har været igennem, forsikrer Omega Pharma - Quick Steps danske sportsdirektør, at klassikerkongen er klar.

- Jeg tror, han er, hvor han skal være, siger Brian Holm til BT med forventning om, at publikumsyndlingen kan hente karrierens fjerde Flandern Rundt-triumf.

Tom Boonen meldte i forbindelse med tabet af det ufødte barn afbud til Milan - San Remo. Siden er han dog kommet tilbage i sadlen og har kørt flere løb som forberedelse til forårsklassikerne. Og trods tragedien forudser Brian Holm, at man godt kan forvente en stærk Boonen i resten af sæsonen.

- At konen fik en ufrivillig abort er ikke sjovt, men det kommer han sig over, siger Brian Holm, der ser mediehysteriet af tragedien som den måske største stressfaktor for stjernerytteren.

- Man siger, at det eneste i Belgien, der kan overskride avisernes deadline, er de kongelige og Tom Boonen. Det at han fik tweetet det (graviditeten), og hun så ugen efter mister det, er det værste for dem.

- Det kan godt være, at BT godt kan lide at have Bjarne Riis på forsiden. Det kan du så gange med 10, når det handler om Tom Boonen i Belgien. Det har været voldsomt med den historie, og det har han fået nok af. Han er en mand af få ord om sit privatliv, så jeg tror, at det er det, der stresser ham mest, lyder vurderingen fra Brian Holm. 

Aborten er imidlertid ikke den eneste ulykke, der har gjort optakten til Boonens vigtigste cykeltid på året alt andet end optimal. I sidste uge styrtede han i E3 Harelbeke, hvilket har sået tvivl om, hvorledes han er i den forfatning, der kræves for at give konkurrenterne baghjul i det brostensbelagte djævleræs.

Det får dog ikke Brian Holm til at tvivle på sin belgiske stjerne. Direkte adspurgt, om han forventer sejr til Boonen på søndag, lyder det:

- Alt andet vil næsten være et nederlag. Sådan er det at være Tom Boonen. Det er vind eller forsvind.