Brian Holm med plan B i baghånden

T-Mobiles danske sportsdirektør, Brian Holm, har haft sonderende samtaler med Bjarne Riis om et samarbejde, der kan føre til dannelsen af et danskbaseret udklækningshold for ungtalenter.

Bjarne Riis (tv.) og Brian Holm er gode venner samt tidligere holdkammerater på Team Deutsche Telekom - og snakker jævnligt sammen. Naturligvis også om cykling, hvilket kan munde ud i et nyt talenthold. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

På papiret er der fast arbejde til og med 2010. Men i moderne, professionel cykelsport kan den slags ophøre med øjeblikkelig virkning, hvis et hold rammes af en dopingsag, som får det økonomiske bagland til at lukke og slukke for pengestrømmen.

Det er de realiteter, Brian Holm har at forholde sig til. Og den 44-årige sportsdirektør fra det tyske storhold, T-Mobile, har en plan B klar, hvis det skulle vise sig nødvendigt.

»Allerede i sommer, hvor T-Mobile overvejede fremtiden inden for cykelsporten, gik jeg i overvejelser om at danne et danskbaseret hold. Det skulle blandet andet ske med mikrobryggeriet GB som en del af det økonomiske fundament, men jeg gjorde mig også klart, at jeg helst ville blive hos T-Mobile, hvis de havde tænkt sig at fortsætte - trods dopingsagen mod den tyske rytter Patrik Sinkewitz, som en overgang truede med at lukke holdet,« siger Brian Holm.

Samtaler med Riis
Blandt de støtter, Holm har ført sonderende samtaler med undervejs, er Team CSC og eks-kollegaen Bjarne Riis.

De tidligere hold- og værelseskammerater fra årene på Team Deutsche Telekom i midten af 1990erne har stadig tæt kontakt, og det var Riis selv, som åbnede mulighed for, at Holm kunne komme i arbejde under dansk flag igen.

»Det er rigtigt, at jeg har vist interesse for at tilknytte Brian Holm til Team CSC, selv om det tema vel er en smule uaktuelt nu,« siger en ellers meget kortfattet Bjarne Riis til Berlingske Tidende.

Kopi af Rabobank?
En af de muligheder, der var i spil på Brian Holms eget tegnebræt, var dannelsen af et talenthold med status som Continental Team - altså niveauet under de store Pro Tour-mandskaber. Det ville betyde en opbygning, der tåler sammenligning med den struktur, man kan finde hos det nu hedengangne italienske klassikerhold Mapei og Rabobank.

Michael Rasmussens forhenværende mandskab, har således gennem en årrække haft sin egen rugekasse, der har udklækket ungtalenter som blandt andre Thomas Dekker og Kai Reus.

»Det gav mig ro i sjælen, at Bjarne stod klar i kulissen med et jobtilbud, hvis T-Mobiles sponsorat skulle ophøre,« siger Holm, som dog også nærer visse forbehold over at skulle arbejde i små og mere beskedne forhold.

»Jeg prøvede det jo tilbage i tiden med Team Acceptcard, og det er ikke en fase i mit arbejdsliv, jeg ser tilbage på med ubetinget glæde, fordi der var så meget stress på. Når man starter et cykelhold op fra bunden, er der enormt meget arbejde med planlægning, logistik og andre praktiske gøremål, man skal holde styr på. Hvem ved for eksempel lige, hvor mange drikkeflasker, vi skal have med til Middelhavet Rundt, og hvem ordner bookningen af hoteller. Der er dobbelt så meget arbejde og tilsvarende meget mavesår,« konstaterer Brian Holm.