Breschel tror på et rent felt

Team CSC-rytteren Matti Breschel, der forleden vandt sit første cykelløb i tre sæsoner, tilhører favoritfeltet i Post Danmark Rundt, som skydes i gang i dag. Breschel formoder, at han dyster mod rene ryttere på de danske landeveje.

Den 22-årige CSC-rytter Matti Breschel håber på en topplacering, når Post Danmark Rundt skydes i gang i dag. Foto: Nils Meilvang Fold sammen
Læs mere

Da 22-årige Matti Breschel mandag aften sejrede i gadeløbet i Hadsten, røg armene ikke bare fluks i vejret. Glædesrusen afstedkom også et jubelråb og en yderligere tro på, at det kan lade sig gøre at slå igennem i den professionelle cykelverden.

Gevinsten på bakken i Hadsten var den første Breschel-triumf i tre sæsoner, en triumf, der altså luner.

»Det er lige meget, at det bare var et gadeløb. At komme først over stregen, det er rart. Og det er godt for selvtilliden og moralen,« siger Matti Breschel, der i dag stiller til start i Post Danmark Rundt iført Team CSC-trikoten.

Rundturen i Danmark, landets største sportsbegivenhed, afvikles for 17 gang naturligvis med danskbaserede Team CSC som trækplaster og favorit til at hjemtage den samlede sejr.

»Det er et godt spørgsmål, hvem vi kører for. Indtil videre er kortene åbne. Vi kommer ikke med en kæmpefavorit i skikkelse af Cancellara eller OGrady, så vi danskere får lov til at køre vores eget løb, og der er masser af bonussekunder at spurte om. Vi vil nu ikke toppes om kaptajn­rollen det finder vi ud af ude på landevejen,« siger Matti Breschel, som selv har ambitioner, der stiler i retning af gul førertrøje med mere.

»Selvfølgelig kører jeg for det, men det handler meget om, hvilke ryttere der slår til først. Der kan ske meget allerede på første etape, hvor vi starter i Nordvestjylland. Vinden vil formentlig spille afgørende ind, og vi gør løbet så hårdt som muligt,« siger Matti Breschel.

Cykeltalentet, der engang tjente gode penge som model, skuer i retning af Rabobank, T-Mobile, Liquigas og den danske mester, Alex Rasmussen, for at finde de værste konkurrenter: »Uanset hvad, så bliver bakke­etapen til Vejle og enkeltstarten meget afgørende. Jeg vil mene, at jeg er tæt på topformen. Jeg følte mig godt tilpas i Hadsten og gjorde en udmærket præstation i Sachsen Tour,« siger Matti Breschel med reference til det tyske løb, som cyklede af stablen samtidig med nok så berømte Tour de France, der blev ramt af dopingskandale på dopingskandale.

»At lige nøjagtig Iban Mayo også er taget for doping kommer ikke som nogen overraskelse. Med EPO endda. Det er endnu et tegn på, hvor dumme folk kan være. Jeg kørte rundt med Mayo i Giro DItalia, hvor han godt nok vandt en etape men lignede en badebold. Han så fit og knivskarp ud i Touren, det giver grund til mistanke,« siger Breschel.

På trods af cykelsportens dunkle bagside formoder Breschel, at tilskuerne hylder rytterne under Post Danmark Rundt.

»Jeg havde frygtet at blive svinet til i Hadsten, men det skete ikke. Det var i stedet dejligt, at så mange mennesker kiggede forbi og jublede en ren fornøjelse.«

Apropos og for at træde vande i dopingsnakken tror Fakse-rytteren Breschel, at Post Danmark Rundt-feltet er rent.

»Måske er jeg naiv. Men jeg forestiller mig ikke, at Touren og Post Danmark Rundt kan sammenlignes. Det er ved Touren, tingene kulminerer. Det er der, hvor nogle satser ekstra meget og tror, de kan slippe godt fra meget. Post Danmark Rundt er mere humant,« siger Matti Breschel.

Udover det foreståede etapeløb med opløb på Frederiksberg på søndag fylder septemberverdensmesterskaberne i tyske Stuttgart en del i Matti Breschels tanker. Hvorimod Spanien Rundt ikke er aktuelt Breschel-regi.

»Jeg ville da gerne køre i Spanien, men en række andre ryttere er foran i køen. Hvad angår VM, er der kamp om pladserne, men lige nu står jeg ret godt,« vurderer blonde Breschel.