Brentford køber norsk landsholdsprofil i Celtic

Brentford har købt den 23-årige norske landsholdsprofil Kristoffer Ajer af Celtic.

Kristoffer Ajer (i midten) har spillet 23 landskampe for Norges A-landshold. Vidar Ruud/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

London. Brentfords danske koloni har fået selskab af en norsk profil til den kommende sæson i Premier League.

Onsdag bekræfter London-klubben på sin hjemmeside, at den har købt den 23-årige stopper Kristoffer Ajer af skotske Celtic.

- En spiller af den kaliber har naturligvis mange muligheder. Vi er meget stolte over, at Kristoffer har valgt at dedikere sin fremtid til Brentford, siger klubbens danske co-sportsdirektør, Rasmus Ankersen.

Ajer var på grund af det forestående skifte ikke med, da FC Midtjylland tirsdag spillede 1-1 hos Celtic i Champions League-kvalifikationen. Både FC Midtjylland og Brentford ejes af Matthew Benham.

Celtic har onsdag desuden præsenteret Ajers afløser. Det er den 26-årige svenske landsholdsspiller Carl Starfelt. Han kan dog ikke nå at blive registreret til returkampen mod FC Midtjylland, der spilles næste onsdag.

Kristoffer Ajer har ud over fire sæsoner som stamspiller i Celtic også erfaring fra 23 landskampe for Norge.

Han har lavet en femårig kontrakt med Brentford, der har danske Thomas Frank som cheftræner samt en stribe danske førsteholdsspillere.

Foruden EM-spillerne Mathias Jensen og Christian Nørgaard er det også forsvarsspillerne Mads Roerslev, Mads Bech Sørensen og Luka Racic samt midtbanespilleren Mads Bidstrup.

Brentford rykkede i sidste sæson op i Premier League for første gang i klubbens historie efter en sejr i playoff-finalen over Swansea.

Nu venter Arsenal 13. august i holdets første kamp i det fineste selskab.

/ritzau/