Brasiliansk landstræner tager ansvaret: Værste dag i mit liv

Brasiliens træner Luiz Felipes reaktion på gårsdagens 7-1-nederlag mod Tyskland er, at det var den værste dag i hans liv. AFP PHOTO / PEDRO UGARTE Fold sammen
Læs mere
Foto: PEDRO UGARTE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brasilien led et historisk nederlag, da værtsnationen ved VM tirsdag kollapsede fuldstændig og tabte 7-1 til Tyskland. Sådan en lussing kræver rullende hoveder, og det hoved, brasilianerne helst ser væk, er nok landstræner Luis Felipe Scolaris.

Den 65-årige tidligere verdensmester havde efter nederlaget også selv svært ved at tro, hvad han havde overværet fra sidelinjen.

- Det er den værste dag i mit liv. Vi anmoder om tilgivelse for nederlaget, og vi takker fansene for støtten selv under dette nederlag, sagde Scolari.

Landstræneren var langt fra tilfreds med den rædderlige præstation, som brasilianerne lagde for dagen i VM-semifinalen, men i stedet for at skyde skylden på spillerne på banen, tager han selv ansvaret.

- Jeg er ansvarlig for det katastrofale resultat. Jeg tog valgene. Det er mit ansvar. Efter det første mål gik ind, blev vi uorganiserede, og efter det kom det ene mål efter det andet. Der var ikke tid til at ændre noget som helst.

- Det her er et nederlag af katastrofale proportioner. Det er det værste nederlag i vores historie, men vi må lære at leve med det, siger Scolari.

Brasiliens VM er trods ydmygelsen endnu ikke slut. Lørdag spiller værtsnationen bronzekamp mod taberen af onsdagens semifinale mellem Argentina og Holland. En sejr her vil dog næppe slette semifinale-ydmygelsen fra det brasilianske folks hukommelse.

Slet ikke med tanke på det traume, der har fulgt landet siden 1950, hvor man ikke formåede at vinde VM på hjemmebane. Det var ikke glemt før denne slutrunde, men det er nu overtrumfet.