Brandvarme veteraner fører NBA-hold til sejre

35-årige Kevin Durant har gang i en stor stime i Suns, mens LeBron James i sin 21. sæson brillerer hos Lakers.

Durant scorede 39 point i Suns-sejren over Utah Jazz. Fold sammen
Læs mere
Foto: Alex Goodlett/Ritzau Scanpix

Når det hele brænder på, og kampene skal afgøres, har Phoenix Suns og Los Angeles Lakers et par rutinerede esser i ærmet, de færreste hold i basketball-ligaen NBA kan prale af.

Hos Suns viste Kevin Durant sig atter som en af de største stjerner, da han tidligt mandag morgen dansk tid var afgørende i sejren på 140-137 over Utah Jazz.

Først efter to gange overtid lykkedes det Suns at afgøre kampen. Durant scorede otte point i den afgørende overtidsperiode.

Samlet stod han for 39 point i sejren og lavede dermed mindst 25 point for 12. kamp i træk. Det er den længste stime i Suns' historie.

- Jeg forsøger bare at blive ved med at forberede mig på fridage og før kampe og forsøger at følge kampplanen, så jeg kan spille så godt som muligt med ro i sindet, siger Durant ifølge AFP efter den store præstation.

35-årige Durant har været i ligaen siden 2007, og fraregnet skadesperioder har han været blandt profilerne lige siden.

Den tre år ældre LeBron James har været i gang endnu længere, men han viser endnu ikke nævneværdige tegn på slitage.

Natten til mandag bidrog han med 37 point i Lakers' smalle sejr på 105-104 over Houston Rockets.

James har i sin sæson nummer 21 i den nordamerikanske liga ramt en ny god stime. Bare få dage forinden lavede han 35 point i en sejr over Portland Trail Blazers.

Til trods for de gode indsatser fra veteranerne er hverken Phoenix Suns eller Los Angeles Lakers imidlertid blandt topholdene i Western Conference.

Bedst placeret er Lakers med otte sejre og seks nederlag på sjettepladsen, mens Suns med syv sejre og seks nederlag er lige i hælene.

/ritzau/