Braithwaite stjæler rampelyset i Barcelonas premieresejr

Martin Braithwaite spillede hele kampen, da Barcelona tog hul på en ny La Liga-sæson ved at tage tre point.

Martin Braithwaite scorede to mål i Barcelonas sejr over Real Sociedad. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSEP LAGO/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en veloplagt Martin Braithwaite, der sammen med resten af Barcelona-mandskabet søndag aften vandt med 4-2 over gæsterne fra Real Sociedad.

Danskeren spillede en afgørende rolle med to mål og en assist i sæsonåbneren.

Det krævede dog lidt overtalelse at få de fremmødte fans til at støtte op om de spillere, der rent faktisk befandt sig på banen.

Det var nemlig første gang, at tilskuerne skulle overvære den catalanske storklub indtage græstæppet på Camp Nou, vel vidende at den forhenværende stjerne Lionel Messi ikke længere er en del af klubben.

Op til flere gange viftede tilskuerne alligevel med Messi-trøjer, mens de højlydt sang den argentinske fodboldspillers navn.

Barcelona-angriberen Antoine Griezmann var dog tæt på at få tilskuerne til for en kort stund at glemme argentineren, da han med et teknisk veludført saksespark lagde bolden tæt forbi den ene opstander.

I stedet blev det 1-0 efter 19 minutter, da holdets aldrende midterforsvarer Gerard Piqué med et veltimet hovedstød snød Sociedad-målmanden, som havde forvildet sig ud i feltet.

Det viste sig efterfølgende at være en god idé at fastholde det høje pres, da Frenkie de Jong kort inden pausen opsnappede en løs bold på midten af modstandernes banehalvdel.

Herefter kunne hollænderen let vippe den ind i hovedet på danske Martin Braithwaite, der med et kraftfuldt hovedstød fra tæt hold udbyggede føringen til 2-0.

Barcelona fortsatte som den dominerende part i starten af anden halvleg, hvor danskeren igen skulle ende med at befinde sig i en hovedrolle.

Braithwaite stod det rigtige sted i det lille felt efter et hårdt indlæg, og han kunne med en hård halvflugter passere både med- og modspillere på stregen.

Anden halvleg var langt fra lige så ensidig som første. Sociedad fik reduceret til 1-3 efter et flot opspil med ti minutter igen og sidenhen også til 2-3 på et fremragende frisparksmål af Mikel Oyarzabal.

Men udeholdet endte aldrig med for alvor at true Barcelona, der i overtiden fik udbygget føringen til slutresultatet 4-2. Denne gang med Braithwaite i oplæggerens rolle.

I den første søndagskamp vandt det forsvarende spanske mesterhold, Atlético Madrid, 2-1 hos Celta Vigo i sin sæsonpremiere. Den argentinske angriber Angel Correa scorede begge mål for Atletico.

/ritzau/