Braithwaite og Dolberg misser kamp mod Færøerne

Martin Braithwaite og Kasper Dolberg er ikke rejst med landsholdet til Færøerne på grund af skader.

Kasper Hjulmand, Christian Nørgaard og Mathias Jensen deltog ved Danmarks pressemøde på stadion i Thorshavn fredag aften. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske fodboldlandshold må klare sig uden angriberne Martin Braithwaite og Kasper Dolberg i lørdagens VM-kvalifikationskamp mod Færøerne i Thorshavn.

De to spillere har været meldt tvivlsomme de seneste dage, men de er ikke blevet deres skader kvit, og derfor er de ikke rejst med til Færøerne.

Det siger landstræner Kasper Hjulmand på et pressemøde.

»Hverken Dolberg eller Braithwaite er klar til kampen,« siger landstræneren.

De to angribere befinder sig fortsat i henholdsvis Barcelona og Nice, hvor de genoptræner efter mindre skader. De er stadig i spil til at være med på tirsdag mod Israel i Parken.

Der er ingen skavanker eller skader blandt de 25 spillere, som har været med på den lidt over to timer lange flyvetur til Færøerne.

»I den trup, som vi har med heroppe, er alle klar og fit,« siger Hjulmand.

Fem andre spillere melte fra til landsholdstruppen, efter at være blevet udtaget for halvanden uge siden. Afbuddene kom fra Rasmus Falk, Jannik Vestergaard, Nicolai Boilesen, Philip Billing og Andreas Cornelius.

Danmark er storfavorit i kampen i Thorshavn, men det må ikke blive en sovepude.

Landstræneren vil have Danmark til at spille i et højt tempo fra kampens start, selv om mange spillere i den danske startopstilling vil være nye i forhold til onsdagens kamp mod Skotland.

»Det er en af de største kampe for Færøerne, og ti procent af befolkningen kommer på stadion. Det bliver kompliceret, hvis vi ikke spiller op til vores bedste og i det tempo, som vi ved, vi kan.«

»Vi skal være professionelle og nå vores højeste niveau. Vi skal spille godt og hurtigt og få et godt resultat,« siger Hjulmand.

/ritzau/