Braithwaite fik kram af Messi: Jeg vasker ikke trøjen

Martin Braithwaite fik en drømmedebut som indskifter med en assist til Lionel Messi i 5-0-sejr over Eibar.

Lionel Messi og Martin Braithwaite giver hinanden en krammer. Josep Lago/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Martin Braithwaite fik lørdag en fremragende debut for FC Barcelona, der slog Eibar med 5-0 i den spanske liga.

Danskeren kom på banen i det 72. minut og nåede at lægge op til Lionel Messis fjerde scoring og var selv tæt på at komme på måltavlen. Messi var straks henne og give Braithwaite en krammer.

I presserummet under Camp Nou ville alle have fat i Barcelonas nyindkøb og høre om oplevelsen - specielt krammet og det lovende samarbejde med holdets argentinske troldmand.

»Han sagde tillykke til mig, han er en god fyr.«

»Jeg kunne mærke på ham, at han vil have, at jeg føler mig godt tilpas, og han prøvede at finde mig med nogle pasninger. Han er en fantastisk spiller,« siger Martin Braithwaite.

»Jeg tror ikke, at jeg skal vaske trøjen efter at have fået et kram af Messi. Nej, helt ærligt, jeg er glad for at være her, og det var fantastisk, at jeg kunne lave en assist i dag. Det gør mig stolt,« siger angriberen.

Med tre minutter tilbage af opgøret var Braithwaite tæt på selv at gøre det til 5-0, men Eibar-målmanden reddede. Inde foran mål kunne Arthur afslutte Barcelonas målfest.

»Jeg var meget tæt på. Jeg blev ved med at presse på. Jeg er glad på hans vegne (Arthur, red), og jeg ved, at jeg kommer til at score mål i fremtiden,« siger danskeren.

Martin Braithwaite fortæller, at han to dage efter skiftet fra bundholdet Leganes befinder sig godt med nogle af fodboldens største profiler.

»Jeg skal ikke gøre så meget. Jeg skal bare løbe, og det er min største kompetence. Spillerne skal nok finde mig,« siger vestjyden.

Det var samtidig en barndomsdrøm, der gik i opfyldelse, da han efter små 70 minutter med en del opvarmning på sidelinjen, blev kaldt hen til bænken.

To minutter efter løb han ind på banen til stor jubel på det velbesøgte, men langtfra udsolgte Camp Nou.

»Det var utroligt og specielt. Jeg har set det på tv, da jeg var et barn, og så pludselig at være her og få den modtagelse fra fansene er noget, jeg virkelig er stolt af.«

»Jeg fik 20 minutter, og jeg ville vise, hvad jeg kunne. Gutterne modtog mig godt, og det føltes naturligt for mig at træde ind på dette hold med de her utrolig spillere,« siger han.

Læs et fyldigt referat fra kampen her eller se billeder fra kampen her.

/ritzau/