Bræmer klar til fodbold på anden klasse

Alt imens brasilianske José Mota skifter Viborg-trøjen ud med AaBs, tilkendegiver nordjydernes tidligere topscorer Simon Bræmer, at han gerne skifter Superligaen ud med mindre - i ønsket om spilletid.

Tilbage i maj-juni 2005 var ingen større end Simon Bræmer i dansk fodbold. Angriberen scorede på samlebånd og ikke mindre end 11 gange i AaB-trøjen - på halvanden måned. En succesrig stime, der står i skarp kontrast til efterårets kolde facts, som blot noterer, at Bræmer har været i aktion i godt 75 minutter i fire superligakampe ud af 18.

Hvor sportschef Lynge Jacobsen i går var mægtig glad for at præsentere nyerhvervelsen, angriberen og brasilianske José Mota, der skifter Viborg-trøjen ud med AaBs ditto, konstaterede Simon Bræmer i stedet vemodigt, at hans tid som profil i det nordjyske er ovre.

»Det må være mit endeligt. Jeg holder ellers meget af klubben, men følelserne bliver ikke gengældt. Jeg vil væk og skifter gerne til en klub på et lavere niveau end Superligaen - bare jeg kan få spilletid,« siger Simon Bræmer, som dog ikke kan prale med at have flere konkrete tilbud på hånden.

»Der har været løse henvendelser, men jeg hører forbavsende lidt fra ledelsen, så jeg ved ikke meget om, hvad der sker. Det eneste jeg kan regne ud, det er, at jeg ikke stiger i værdi, hvis jeg spiller på 2. holdet i foråret. Men skulle det ende med, at jeg må blive, så er der jo ikke andet at gøre end at tage arbejdshandskerne på. Dét gik egentlig også meget godt i opstartsfasen, men lige nu føler jeg mig ikke som en del af et hold,« siger 22-årige Bræmer, der i succesperioden, i juni 2005, forlængede AaB-kontrakten, så den løber til udgangen af 2008.

Og selvom Lynge Jacobsen efterhånden råder over et helt hold af offensive typer - med reference til blandt andre Rade Prica, Jeppe Curth, Siyabonga Nomvethe, Caca, Mattias Lindström og Mota - så slipper sportschefen ikke Bræmer for ingenting.

»Simon Bræmer er en dejlig dreng, og vi gør intet for at sælge ham. Vi giver ham heller ikke et håndtryk, så han bare kan gå. Sådan spiller klaveret ikke. Og apropos følelser: Hvis træneren stillede hold med kærlighed som parameter, rykkede man hurtigt ned i Danmarksserien. Og skulle følelser måles i, hvor mange kampe man spiller for AaB, så havde vi mange medlemmer, som burde være sure,« siger Lynge Jacobsen, der i starten af transfervinduet jagtede dansk forstærkning.

»Men det var ikke muligt. At Mota bliver vores sjette ikke-EU-spiller, bekymrer mig ikke. To andre, Chrys og Darlan, er hovedsageligt udviklingsspillere og ikke tæt på førsteholdet,« siger Lynge Jacobsen. Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger har AaB betalt godt tre millioner kroner for José Mota, hvis kontrakt med Viborg til sommeren 2008 er skiftet ud med en fireårig AaB-aftale.

»Laver Mota de mål, vi drømmer om, så har vi givet den pris, som vi synes er fair. Laver han ingen mål, så har han været for dyr. Flere kommentarer har jeg ikke til det,« siger Lynge Jacobsen.

José Mota spillede først i Randers og siden i Viborg, hvor det i alt blev til 27 mål over to fremragende sæsoner, mens det seneste halvår spoleredes af et par mindre skader.

AaB og Viborg tørner i øvrigt sammen i Superligaens forårspremiere den 11. marts.

På det tidspunkt er AaB deslige velbevandret inden for tekstilbranchen. For nordjyderne afslørede i går - i samme åndedrag som Mota-handlen - at de udvider de kommercielle aktiviteter. AaB bliver partner i otte detailbutikker med sportstøj og -artikler på hylderne.

»Det nye tiltag er en naturlig konsekvens af vores ønske om at sprede og udvide vores forretningsområder. Vi gør det selvfølgelig, fordi vi kan se nogle økonomiske fordele i samarbejdet. Men aftalen har også en væsentlig strategisk værdi, fordi vi ønsker at udbrede AaB som hele Nordjyllands flagskib,« AaBs administrerende direktør, Peter Hinrup.