Brækket kraveben udskyder Dowsetts rekordforsøg

Alex Dowsett i front af feltet må udskyde sit forsøg på at sætte ny timerekord Fold sammen
Læs mere

På en storstillet pressekonference præsenterede den britiske cykelrytter Alex Dowsett, at han ville gøre et forsøg på at sætte ny timerekord. Planen var at sætte en fantomtid den 27. februar i velodromen i Lee Valley VeloPark i London. Nu har Dowsett set sig nødsaget til at afblæse rekordforsøget.

»Jeg er virkelig ærgerlig over, det er sket,« siger Alex Dowsett.

I begyndelsen af sidste uge brækkede rytteren sit kraveben og måtte efterfølgende lade sig operere. Få dage efter sendte han billeder af sig selv ud på Twitter, hvor man kunne se ham træne på cyklen igen. På det tidspunkt håbede Dowsett stadigvæk, at han kunne holde tidsplanen på trods af skaden. Her godt en uge senere er han sammen med sin arbejdsgiver blevet enig om, at det ikke er realistisk at bygge videre på formen, ligesom det er for risikabelt at gennemføre rekordforsøget. Et styrt her kunne potentielt smadre hele britens sæson.

»Jeg har aldrig arbejdet hårdere for noget, og at skulle træffe denne vanskelige beslutning med holdet og miste muligheden er noget af et slag. Det positive er, at rekordforsøget så vil blive gennemført på et senere tidspunkt,« siger 26-årige Alex Dowsett i en pressemeddelelse.

Briten kører for det spanske hold Movistar, og sammen med deres udstyrssponsor, cykelproducenten Canyon, havde de arrangeret et større setup i forbindelse med forsøget på at sætte ny timerekord. Lanceret under titlen "The perfect hour" regnede de fleste også med, at Alex Dowsett nemt kunne være den nye rekordindehaver efter 27. februar.

Selv havde rytteren aflyst vinterferien og af egen fri vilje rejst til Mallorca for at træne intensivt henover jul og nytår. Normalt er det ellers i denne tid, at de professionelle kobler fra og lader op, men Dowsett takkede nej til julemaden og ikke mindst chokoladen, som han forklarede i slutningen af 2014. Nu må han begynde forfra igen.

»Mest af alt vil jeg gerne takke alle, der er støttet mig med opmuntrende ord både før uheldet og efter, det er virkelig overvældende. Nu vil jeg komme mig ordentligt og arbejde på at blive helt klar fysisk til landevejssæsonen og et nyt rekordforsøg,« siger Dowsett.