Boston valgt som USAs bud på OL-by i 2024

USA's olympiske komité har offentliggjort, at Boston er blevet valgt som landets kandidat til at afholde OL i 2024.

Byen på den amerikanske østkyst fik ellers hård konkurrence fra San Francisco, Washington og Los Angeles, der har afholdt OL to gange tidligere. I sidste ende blev det dog Boston, der fik æren. Til glæde for USA's olympiske komités formand, Larry Probst.

»Vi er begejstret omkring vores planer om at byde på 2024-legene og føler, vi har en utrolig stærk partner i Boston, der vil arbejde med os i forsøget på at præsentere et godt bud,« siger han i en erklæring.

Det er dog et stærkt felt af byer, der ønsker at afholde legene, hvor både Istanbul, Paris og Doha har afleveret ansøgninger. Desuden forventes det også, at en afrikansk by vil aflevere et bud, inden fristen udløber til september.

Hvem der så får lov at afholde OL 2024, bliver besluttet i midten af 2017, når Den Internationale Olympiske Komité mødes.

USA har ikke afholdt legene siden 1996, hvor Atlanta stod i spidsen for dem. Landet på den anden side af Atlanten forsøgte ellers at blive valgt som vært i både 2012 (New York) og 2016 (Chicago), men uden held.