Bordtennis-legende på jagt efter DM-titel nr. 100 - mangler kun elleve

Niels Ramberg sammen med et 18-årigt kinesisk talent i verdens største træningscenter i Shanghai i januar.
Læs mere
Fold sammen

100 danske mesterskaber lyder som et uopnåeligt mål, men ikke for 68-årige Niels Ramberg.

Bordtennis-legenden fra Virum-Sorgenfri har siden 1960 vundet 89 danske mesterskaber og mangler  "kun" elleve for at score et century på nationalt plan. Det har ingen europæisk bordtennisspiller tidligere været i nærheden af.

»Det er nødvendigt med et mål. Ellers får man ikke trænet til det,« siger Niels Ramberg.

»Det vil være sjovt engang i 70 års-alderen at stå med guld nr. 100 om halsen og mindes de mange fantastiske oplevelser, sporten har givet én.«

Den bordtennisspillende advokat fra Virum vandt drengerækken for 55 år siden, og de seneste to titler loopede han hjem i sidste måned. Han blev dansk mester i single og for hold i 65 års-rækken.

Sit første danske seniormesterskab vandt han i 1964 som 17-årig og den yngste nogensinde med sejr over Ib Hückelkamp, og det blev til i alt fem guldmedaljer i single.

»Guldet i 1964 i Herlufsholm-Hallen er den titel, der betyder mest,« siger han.

For nøjagtigt 50 år siden blev Niels Ramberg tredobbelt individuel dansk mester, og han holder stadig høj klasse, hvad en række internationale mesterskaber understreger.

Niels Ramberg var den første dansker, der lærte at loope. De stærkt overskruede bolde havde han på repertoiret allerede i efteråret 1961, og i 1964 og 1965 var han rangeret som nr. 16 på Europa-ranglisten.

De første otte DM-titler vandt han som Lyngby-spiller, mens de sidste 81 er vundet i Virum-Sorgenfri BTKs farver.

»Det gode ved bordtennis er, at man kan have stor glæde af sporten uanset alder,« siger spilleren, der jagter DM-titel nr. 100.