Bolt jagter vanvittig rekord på 200 meter ved OL i Rio

I jagten på et vildt OL-hattrick går Usain Bolt efter at løbe i en tid under 19 sekunder på 200-meteren.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Atletikfænomenet Usain Bolt har vundet alt, hvad der er værd at vinde på mændenes sprintdistancer, og i Rio de Janeiro til august kan han for tredje OL i træk vinde guld på både 100 meter, 200 meter og 4x100 meter holdstafet.

Men står det til Bolt, bliver det ikke bare til sejre. Han vil sætte en utrolig verdensrekord.

- Hvis jeg fortsætter på den rette vej fra nu og frem til OL, så kan jeg slå verdensrekorder, når jeg kommer frem, lyder det fra Bolt ifølge Sky Sports.

- Jeg ser især frem til 200 meter, hvor jeg virkelig håber at kunne løbe under 19 sekunder, så det er det, jeg virkelig er fokuseret på.

Den 29-årige jamaicaner vendte efter en lang skadeperiode tilbage i 2015 og satte konkurrenterne til vægs ved VM på både 100 meter, 200 meter og 4x100 meter holdstafet.

Derfor vil han også være klar favorit i alle tre discipliner til OL, men han tør ikke love verdensrekord på 100 meter.

- Jeg beklager omkring 100-meteren, men jeg vil virkelig gerne løbe under 19 sekunder (på 200 meter, red.), så det er mit fokus lige nu, siger Usain Bolt.

- Jeg siger altid til mig selv, at alt er muligt. Det er mit motto. Så jeg tager derhen (til Rio, red.) med troen på, at alt er muligt.

Usain Bolts nuværende verdensrekorder på 100 meter og 200 meter lyder på henholdsvis 9,58 sekunder og 19,19 sekunder - begge sat ved VM i Berlin i 2009.

/ritzau/