Bolt efter VM-bronze: Ked af ikke at slutte på toppen

Den jamaicanske sprinter Usain Bolt måtte lørdag nøjes med VM-bronze i karrierens sidste 100 meter-finale.

Atleten Usain Bolt sluttede på en for ham uvant tredjeplads ved VM-finalen i 100-meter sprint. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAI PFAFFENBACH

London. Det lykkedes ikke for jamaicanske Usain Bolt at runde sin 100 meter-karriere af med en VM-guldmedalje ved mesterskaberne i London.

I stedet blev det til en tredjeplads og bronze til 30-årige Bolt.

- Jeg er ked af, at jeg ikke kunne afslutte karrieren med en sejr, men jeg vil gerne takke alle for deres støtte, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Det har som altid været en fantastisk oplevelse, lyder det fra Bolt.

Justin Gatlin og Christian Coleman fra USA vandt henholdsvis guld og sølv

Bolt fik en dårlig start på lørdagens finale, hvor han var langsomst af alle ud af startblokken og aldrig formåede at indhente de to amerikanere.

Bolt havde på forhånd meldt ud, at VM i London bliver hans sidste mesterskab på topplan. Og lørdagens skuffende resultat ændrer ikke på den beslutning, siger han til den norske tv-station NRK.

- Nu skal jeg nyde livet. Hele mit liv har været opslugt af atletik. Det har jeg elsket, men nu kan jeg bruge tiden på noget andet. Jeg kommer ikke til at ombestemme mig, lyder det fra Bolt.

Usain Bolt har nærmest ikke været til at besejre ved de store mesterskaber, siden han i 2008 for alvor brød igennem på verdensscenen med tre guldmedaljer ved OL i Beijing.

Meget betegnende har kun en tyvstart i VM-finalen på 100 meter i 2011 og en holdkammerats dopingkarantæne, der fratog Jamaica OL-guldet fra Beijing på 4x100 meter, forhindret Usain Bolt i at rydde bordet på 100 meter, 200 meter og 4x100 meter siden 2008.

Usain Bolt slutter sin 100 meter-karriere med tre VM-guldmedaljer.

Senere ved VM har han mulighed for at øge sin samlede VM-medaljesamling til i alt 12 styk, når han løber 4x100 meter for Jamaica 12. august.

Bolt havde ved årets VM valgt ikke at stille op i 200 meter.

/ritzau/