Boldsen overvejer landsholdsstop efter OL

Hvis de danske håndboldherrer udnytter deres gode mulighed for at kvalificere sig til De Olympiske Lege i Kina næste år, kan deltagelsen blive endestationen for Joachim Boldsen i landsholdsregi.

Hvis de danske håndboldherrer har held til at kvalificere sig til De Olympiske Lege i Beijing, overvejer Joachim Boldsen at stoppe karrieren på landsholdet efter OL. Det vil være et oplagt tidspunkt, siger han. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

For Joachim Boldsen og de øvrige spillere på herrelandsholdet i håndbold er et af de store mål i 2008 at komme til De Olympiske Lege i Beijing, Kina.

Og chancen for at være med ved OL for første gang siden 1984 er stor. Første mulighed for at kvalificere sig kommer ved EM i Norge i januar, hvor europamesteren kvalificerer sig direkte til OL-turneringen. Og skulle den mulighed glippe for Boldsen & Co., har Danmark en endnu større chance for at komme med, idet holdet skal ud i et kvalifikationsspil fra 30. maj til 1. juni, hvor de to bedste fra en pulje på fire hold kommer med til Kina.

Denne kval-pulje skal som et resultat af Danmarks tredjeplads ved VM i Tyskland i år spilles på hjemmebane i Herning.

Kvalificerer Danmark sig til OL, kan det imidlertid blive et farvel til en af landsholdets store profiler, holdets ultimative fighter Joachim Boldsen.

Det afslører han i en ny bog om sit håndboldliv, »Ærlig talt«, der kommer på gaden 1. november. I bogen siger Boldsen:

»Og selv om vi ikke skulle vinde OL-guld, så ville bare det at deltage i sådan en sportsfest være et fantastisk punktum på en lang karriere. Derfor føler jeg mig lige nu overbevist om, at hvis vi kvalificerer os til OL, så stopper jeg derefter.«

Vil selv sige stop
Nu er materialet til bogen indsamlet i sommer, men Joachim Boldsen holder fortsat fast i overvejelsen. Dog nu med visse forbehold.

»Det vil være en åbenlys mulighed at stoppe efter OL, hvis vi kvalificerer os. Dog skal man have med, at jeg på det tidspunkt er 30 år, så jeg er jo ikke gammel. Men motivationen skal være der, og hvis den ikke er der, så skal man stoppe. Der skal også komme et generationsskifte på et tidspunkt. Nu er vi ikke rigtigt gamle, nogen af os, men de fleste af os har været med i rigtig lang tid, så der skal komme et generations-skifte på et tidspunkt. Og jeg vil hellere sige stop, end der er én, der siger til mig, at jeg ikke er god nok mere,« siger Joachim Boldsen til Berlingske Tidende.

Boldsen vil, når De Olympiske Lege er ovre, have rundet 200 landskampe i løbet at de 10 år, han til den tid har været på A-landsholdet siden sin debut i august 1998. Og han lægger ikke skjul på, at det er en tidsrøver at være med på landsholdet ved siden af den daglige karriere som professionel håndboldspiller. Især nu, hvor han er blevet far.

»Vi bruger knap to måneder på landsholdet hvert år. Det er to måneder, hvor du er væk fra din familie. Nu er der kommet børn ind i billedet, så det ændrer sig en lille smule. Det er ikke lige så fedt at skulle tage væk - det har aldrig været fedt at tage væk fra din bedre halvdel, men nu er det så endnu værre. Så det skal være glæden og oplevelserne, der bærer noget af det her. Hvis de ryger i baggrunden, er det (at stoppe, red.) en overvejelse værd,« siger Joachim Boldsen.

Motivation afgørende
Han understreger dog, at der ikke er tale om en definitiv beslutning på nuværende tidspunkt.

»Nej overhovedet ikke, jeg holder nok nærmere mulighederne åbne. Så længe motivationen er der, og så længe Ulrik Wilbek synes, jeg er god nok, og jeg kan bidrage med noget, så fortsætter jeg også.«

Motivationen er en afgørende faktor for en fortsat landsholdskarriere for Joachim Boldsen, og en ting, der vil kunne påvirke denne, er det faktum, at han i næsten hele januar skal være væk fra både sin kone Nancy og datteren Fleur, der blev født i marts.

»Det bliver lidt anderledes. Nu må vi se, om jeg kan overleve det. Men det kan jeg jo nok.«

Boldsen erkender dog, at en måned væk fra familien i forbindelse med EM i Norge og forberedelsen til slutrunden kan være det, der skruer motivationsknappen ned på lavt blus.

»Men vi må prøve at se, hvordan det er. Og så må vi tage den derfra,« siger han.