Boilesens store top fem-drøm

Nicolai Boilesen (th.) er angiveligt et varmt navn i spanske klubber
Læs mere
Fold sammen

Nicolai Boilesen sigter mod Europas top. Den spanske liga er attraktiv, siger han.

23-årige Nicolai Boilesen har for længst sat sit solide aftryk på græsset i hollandske Ajax Amsterdam.

Venstrebackens fem år i storklubben har budt på mesterskaber, Champions League-fodbold og en status som viceanfører. Men til sommer kan det være slut. Her skal Nicolai Boilesen enten forlænge med eller forlade Amsterdam-klubben, hvad der er fast procedure i Ajax, når en spiller har ét år tilbage af kontrakten. Meget peger mod et exit.

»Det kunne være sundt at prøve noget nyt og komme ud af min »comfort zone«. At blive skubbet ud i noget helt nyt på en ny scene for at udvikle mig videre på nogle punkter,« siger den danske landsholdsspiller uden dog at lukke døren helt i for sin nuværende klub, der i nær fremtid ventes at invitere Nicolai Boilesens far og rådgiver, Kenny Boilesen, til et møde om fremtiden.

»Der kommer nok snart en dato på, hvornår vi skal sætte os ned og snakke. Så må vi tage den derfra. Men i løbet af denne sommer skal der ske noget på den ene eller anden måde,« siger Nicolai Boilesen, der har sigtekornet rettet mod toppen af europæisk fodbold i tilfældet af et skifte.

»Der er ingen tvivl om, at jeg gerne vil spille i en af de fem største ligaer. England, Tyskland, Spanien, Italien eller Frankrig. Det er helt klart målet, hvis jeg skal videre. Hvor det så skal være, kommer an på klubben,« siger han.

Bejlere burde der være nok af. Som BT og flere internationale medier tidligere har kunnet fortælle, lurer spanske klubber som Celta Vigo, Sevilla og Atlético Madrid på landsholdsbacken. Nicolai Boilesen, som de senere år har gået til spanskundervisning »fordi jeg godt kan lide at lære andre sprog,« erkender, at et skifte til den spanske Priméra Divisíon lokker.

»Den spanske liga er uden tvivl attraktiv. Nu er der to spanske hold i semifinalen i Champions League og en i Europa League, så det vidner om, at den spanske liga er godt kørende. Der er ingen tvivl om, at den spanske liga er bedre end den hollandske, men der er flere ligaer, der er interessante. Jeg vælger ikke ud fra liga. Det vigtigste er, at klubben er interessant, og så må vi se, i hvilken liga den ligger.«

Der venter altså på alle måder en afgørende sommer for Nicolai Boilesen, der også har en EM-kvalifikationskamp i Parken mod Serbien 13. juni at se frem til, inden transfervinduet åbner 1. juli.

»Men først skal jeg have en snak med Ajax, og så er der 100 ting, der kan ske inden for de næste tre måneder. Jeg ved faktisk ikke engang, om jeg skal træne i morgen eller ej,« siger Nicolai Boilesen.