Boilesen vil pille selvtilliden fra AGF

FC København tager torsdag imod AGF i kvartfinalen i DBU Pokalen. Det er en gentagelse af sidste års finale.

Nicolai Boilesen (i rødt) har fået spilletid som både back og stopper hos FC København i år. Scanpix/Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

København. FC København kan blive det første hold, der vinder den danske pokalturnering tre år i træk.

Det kræver dog i første omgang en sejr hjemme over AGF i torsdagens kvartfinale i DBU Pokalen.

FCK-backen Nicolai Boilesen hæfter sig ved, at AGF søndag vendte 0-2 til en flot 4-2-sejr ude over Viborg og for første gang i år vandt en kamp i Superligaen.

- Det er altid fedt at spille vind- eller forsvind-kampe. I ligaen kan man godt spille en mindre god kamp og stadig rette op på det hen over sæsonen, men med én dårlig dag i pokalen, så er man ude.

- Og nu nærmer vi os jo den finale, vi gerne vil stå i, så det bliver forhåbentlig en god kamp mod AGF, som vandt her i weekenden og kommer til København med fornyet selvtillid.

- Den må vi prøve at få pillet fra dem, siger 25-årige Boilesen til klubbens hjemmeside.

FCK-træner Ståle Solbakken har bebudet ændringer mod AGF i forhold til holdet, der mandag vandt 2-1 ude over Sønderjyske i ligaen.

På grund af gule kort i Haderslev skal hele centerforsvaret udskiftes i den kommende ligakamp på søndag hjemme mod FC Nordsjælland.

Både FCK-anfører Mathias "Zanka" Jørgensen og forsvarsmakker Erik Johansson afsoner karantæne mod FCN, og det kan øge Boilesens mulighed for at spille flere kampe i træk.

- Jeg håber da at komme i spil, men det gør jeg selvfølgelig hver gang. Men det er klart, at i de næste kampe mod AGF og FC Nordsjælland ser mulighederne for spilletid nok endnu bedre ud, end de har gjort på det seneste, konstaterer Boilesen.

Siden FCK-debuten i Europa League-kampen mod Ludogorets i det 89. minut har Boilesen fået tre kampe mere, og to af gangene har det været i midterforsvaret.

- Ja, en hel kamp på backen mod B93, og en halvleg i midterforsvaret mod Ajax og en hel kamp i midterforsvaret i Silkeborg på grund af Eriks skade.

- Men jeg er klar, hvor og hvornår det så end måtte være, og så må jeg bare håbe, at Ståle ser min vej igen, siger han.

FCK's kvartfinale mod AGF fløjtes i gang af dommer Anders Poulsen torsdag klokken 19.30.

/ritzau/