Boe og Mogensen slog verdensettere og er tæt på stor triumf

Mathias Boe og Carsten Mogensen tilførte indonesiske verdensettere det første nederlag i 2017 i Singapore.

Mathias Boe og Carsten Mogensen ses her i et kammeratligt øjeblik, efter de kvalificerede sig til OL i Rio 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Badmintonduoen Mathias Boe og Carsten Mogensen er et skridt nærmere den helt store triumf i Singapore.

Lørdag spillede den rutinerede danske herredouble sig frem til finalen med en overraskende sejr over verdens i øjeblikket bedste par, indoneserne Marcus Fernaldi Gideon og Kevin Sanjaya Sukamuljo.

Danskerne vandt 11-21, 21-11 og 21-14 efter et stærkt comeback.

Gideon og Sukamuljo, der senest tabte en kamp i december sidste år, har det med at slå til i lange stimer, hvor modstanderne ikke kan følge med.

En af stimerne slog Boe og Mogensen omkuld i første sæt, som var jævnbyrdigt frem til 10-9 til indoneserne. Herfra trak Gideon og Sukamuljo fra og vandt første sæt 21-11.

Danskerne lod sig dog ikke mærke og kom stærkt ud til andet sæt. Indoneserne fik aldrig svaret tilbage på en tidlig dansk 5-0-føring, og med stærkt spil kørte Boe og Mogensen andet sæt hjem.

De gode tendenserne fortsatte ind i tredje og afgørende sæt, hvor danskerne igen fik skabt sig et forspring.

Faren var hele tiden, at Gideon og Sukamuljo fandt ind i en stime. Bagud 6-13 begyndte de indonesiske verdensettere at røre på sig og fik reduceret til 10-14.

Tættere på kom verdensetterne ikke, og Boe og Mogensen trak fra og vandt 21-14.

I søndagens finale venter kineserne Junhui Li og Yuchen Liu, der er seedet fire i Singapore.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen har også sikret sig en plads i finalen. I damedouble venter de olympiske mestre Ayaka Takahashi og Misaki Matsutomo fra Japan.

/ritzau/