BMC vandt holdtidskørsel med 0,62 sekund over den gule trøje

Froome og Sky blevet slået med få 10'ende-dele, men briten beholder førertrøjen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Chris Froome formåede at bevare den gule førertrøje på 9. etapes holdtidskørsel i Tour de France - men et koks få hundrede meter før mål kostede etapesejren. I stedet kunne verdensmestrene i disciplinen, BMC, løbe med sejren.

Før etapen var der snak om, at Froome kunne miste førertrøjen. Både Tinkoff-Saxos Peter Sagan og BMCs Tejay van Garderen var under 15 sekunder efter Sky-kaptajnen. Men Chris Froome overlod intet til tilfældighederne. Der blev givet fuld gas - og måske også for meget gas - hele vejen.

På den første mellemtid satte Team Sky præcis samme tid som BMC - og på den næste var de ét sekund bedre end de amerikanske konkurrenter. Dermed var der lagt op til en afgørelse helt ned til de mindste marginaler.

Den sidste stigning op mod målstregen valgte de to førende hold at takle forskelligt. BMC satte vindere af Tourens første enkeltstart Rohan Dennis til at trække stort set hele vejen, men Froome selv forsøgte at sætte tempo. Og det blev dyrt.

Froome kørte simpelthen holdkammeraten Nicolas Roche i smadder. Kort før målstregen måtte han slippe hjulet på den forankørende - og da ireren på daværende tidspunkt var den femte tilbageværende på holdet - og det dermed var hans tid, der ville blive registreret - måtte holdet sænke farten og vente på ham. Det kostede.

Da Team Sky trillede over stregen var de 0,62 sekund langsommere end BMC, der til stor jubel tog sejren.

Tinkoff-Saxo og Alberto Contador blev nummer fire og satte 30 sekunder til i forhold til BMC. Nairo Quintanas Movistar blev nummer tre - syv sekunder langsommere end vinderne.