BMC-chef ser Fuglsang som podieaspirant

Jakob Fuglsang er blandt de ryttere, som kan gå på podiet i årets Tour de France, mener BMC-sportsdirektør.

Jakob Fuglsang er blandt de ryttere, som kan gå på podiet i årets Tour de France, mener BMC-sportsdirektør. Scanpix/Jeff Pachoud/arkivfoto Fold sammen
Læs mere

Da Jakob Fuglsang (Astana) kørte sig til samlet sejr i Critérium du Dauphiné i juni, blev han nærmest udskreget som potentiel vinder af Tour de France i den danske befolkning.

Efterfølgende har nogle eksperter forsøgt at overbevise den danske befolkning om, at forventningerne skulle skrues ned - måske til et håb om en placering lige uden for top-5.

Men for BMC's ledende sportsdirektør, Jim Ochowicz, er Fuglsang en af de ryttere, som Richie Porte (BMC) kæmper om de øverste placeringer med.

Spørgsmål: Regner I Jakob Fuglsang som en konkurrent til podiepladserne?

»Ja, det er du nødt til. Han skal tages seriøst. Man vinder ikke Dauphiné uden grund, lyder det fra den amerikanske BMC-chef.«

I Critérium du Dauphiné kørte Richie Porte længe i gult, men på sidste etape snuppede Fuglsang den fra australieren og satte også Chris Froome (Sky) på plads.

Det har aftvunget respekt.

»Han vandt i et meget stærkt felt, så han er blandt dem, som også håber at vinde her. Der er ingen grund til, at han ikke skal regnes som en konkurrent,« mener Ochowicz.

Richie Porte kom som så mange andre klassementsfolk, Froome undtaget, noget afdæmpet fra start med en forsigtig enkeltstart i Düsseldorfs regn.

Jim Ochowicz er dog ikke i tvivl om, at Porte, der har kørt fremragende hele året, er, hvor han skal være.

»Han har det godt. Tre uger er lang tid, så man skal lige i gang. Men han er i god form og er mentalt klar,« siger Ochowicz.

/ritzau/