Blume ser frem mod finale: Vi kører på en lykkefølelse

De danske svømmere kører på hjemmebanestemning og lykkefølelse, siger Pernille Blume forud for EM-finaler.

De danske svømmere kører på hjemmebanestemning og lykkefølelse, siger Pernille Blume forud for EM-finaler. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er lagt op til den helt store svømmefest til de allersidste finaler ved kortbane-EM i København søndag aften i Royal Arena.

Netop sidstedagen har på forhånd været udpeget til den dag med størst danske medaljechancer ved et EM, hvor Danmark indtil nu har hentet tre medaljer, men ingen af guld.

Og Danmarks vel nok største svømmeprofil, Pernille Blume, ser blandt andet frem til holdkapfinalen i 4 x 50 meter medley.

- Jeg synes, at alle kvinder i holdkappen har gjort det godt, så jeg tror egentlig, at man kommer lidt til at køre på en lykkefølelse.

- Jeg ser rigtig meget frem til i aften og tror, at det bliver en god aften, siger hun.

I søndag formiddags indledende runde klemte den danske holdkap sig akkurat videre til finalen på en samlet ottendeplads. Men her stod Pernille Blume over for at spare kræfterne.

I et par pinefulde minutter efter afslutningen af heatet herskede der en noget usikker stemning i Royal Arena og blandt de unge danske svømmere, der havde fået til opgave at svømme finalen hjem, inden større profiler tager over i finalen.

Men da det viste sig, at tiden lige netop var god nok, kunne svømmekvinderne ånde lettet op efter et heat, der ifølge flere af dem blev "måske lige spændende nok".

Blandt svømmerne fra søndag formiddags holdkap lader kun 17-årige Julie Kepp Jensen til at være sikker på at få genvalg til finalen.

Pernille Blume bærer en stor del af de danske medaljeforventninger på sine skuldre søndag aften, når hun også skal i aktion i 50 meter fri.

Men heller ikke Viktor Bromer kan se sig fri for et vist forventningspres forud for finalen i 200 meter butterfly.

- Jeg har set vildt meget frem til i dag. Det er jo mit primære løb, og det er virkelig en søndag i svømningens tegn, siger han.

Også Emilie Beckmann, der har hentet sølv på 50 meter butterfly, har vist storform og skal svømme finale på den dobbelte distance, mens Rikke Møller Pedersen svømmer 200 meter bryst-finale.

Danmark har indtil nu hentet tre medaljer ved kortbane-EM i København. I 2013 blev det til ni medaljer ved kortbane-EM i Herning.

/ritzau/