Blume efter turbulent år: 'Det var rigtig svært'

 

Hjerteoperation, comeback, trænerskifte og en ny klub.

År 2019 har i den grad været turbulent for Pernille Blume, der har været igennem en del.

»Jeg blev opereret i januar, og det var rigtig svært, da jeg kom tilbage og skulle være med ved VM.«

Sådan lyder det fra den danske svømmestjerne til International Swimming League på YouTube med henvisning til den hjerteoperation, hun var igennem i starten af året.

Det skyldtes, at hun havde et mindre hul i hjertet, og derfor var en operation nødvendig for at mindske risikoen for blodpropper og hjertestop.

Det var efter en udredning på hospitalet, at den danske svømmer fandt ud af, hun allerede havde haft en lille blodprop, og derfor var en operation nødvendig.

Heldigvis gik det godt, og Pernille Blume vendte tilbage til bassinet, men der kom ikke helt ro på. For senere på året begyndte den famøse svømmesag at rulle med kritik af tidligere landstrænere i Dansk Svømmeunion, og det fik konsekvenser for Blume.

»Min træner (Martin Truijens, red.) sagde op, så jeg måtte flytte. Der har været meget tilvænning undervejs, men jeg er glad, hvor jeg er nu, og jeg glæder mig bare til sæsonen,« siger Pernille Blume, der ved årets VM blev nummer fire i 50 meter fri.

Hun skiftede efterf træneropsigelsen til Sigma Swim, hvor hun i dag bliver trænet af Jonas Lundström, og sammen har de forberedt en sæson, der byder på OL til sommer.

Og netop de olympiske lege er det, Pernille Blume taler om, når hun skal beskrive det mest stolte øjeblik i bassinet.

»Min guldmedalje i Rio. Det var et øjeblik, der var så overvældende, at jeg nærmest ikke kan huske alt. Det var så stort. Jeg føler mig så taknemmelig for mit liv, min familie og for at jeg faktisk kunne jagte min drøm og klare det,« fortæller danskeren om sejren i 50 meter fri i 2016.

Det kommende OL finder sted i Tokyo, og åbningsceremonien er den 24. juli 2020.