Blodbad i Giro d'Italia

Rafal Majkas blottede tandsæt fortæller sin egen historie om en hård og smertefuld dag på sjette etape i Giro d'Italia. Team Tinkoff-Saxos kaptajn slap nådigt med et tidstab på 49 sekunder til Cadel Evans. mens det gik værre for co-kaptajn Nicolas Roche, som nu er helt ud af klassementet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Joaquin Rodriguez var blot en af mange tilskadekomne, der efter massakren ved foden af Montecassino nu er ude af Giro d'Italia.

Brækkede lemmer, blødende sår, forgræmmede ansigter og ben så tunge som bundgarnspæle.

Sjettte etape i årets Giro d'Italia var på forhånd udset som krævende. At det 256 km lange ridt fra Sassano til Montecassino skulle udvikle sig så højdramatisk, var bare ikke til at forudse. Men dagsregn kombineret med høj fart og en lumsk glat kørebane, forvandlede dagen til et kaos.

Værst gik det udover Team Katusha, som fik Giampaolo Caruso ført bort per ambulance med et brækket håndled og en hofte med mistanke om brud. Angel Vicioso fik konstateret tredobbelt lårbensbrud og endelig måtte holdets catalanske kaptajn Joaquin Rodriguez lade sig udgå efter at have fået konstateret flere brækkede ribben og tommelfinger.

Team Tinkoff-Saxos Nicolas Roche kom i mål med forrevne bukser og et tidstab på 15 minutter, men har dog tænkt sig at fortsætte i løbet. Det samme har Rafal Majka, som fik slidt sig i mål efter etapevinder Michael Matthews med et minus på 49 sekunder og smerter i venstre knæ og hofte efter et spektakulært massestyrt 10 km fra mål, netop som farten var skruet op på vej mod dagens afsluttende stigning.

Også Ivan Rovny og Pawel Poljanski fra Team Tinkoff-Saxo var mellem de tilskadekomne, men det russiske ejede Riis-hold var langt fra hårdest ramt.

Team Sky havde syv mand til behandling efter etapen, men forventer at se samtlige ryttere på startlisten fredag.

Det er er ikke tilfældet hos Astana, som måtte sige farvel til Janez Braikovich og ydermere havde Paolo Tiralongo liggende længe fortrukket i smerte. Kaptajn Michele Scarponi kom i mål med blodet silende ned ad sine ene albue og bukserne revet i laser, men tydeligvis høj på adrenalin efter med succes at have reduceret tidstabet til hæderlige 1.37.

De sidste ryttere, der trillede i mål 25 minutter efter Michael Matthews, kunne alle trille direkte mod lazarettet for at tilse skaderne. Rick Flens (Belkin), Svein Tuft (Orica) og sidste års bjergkonge Stefano Pirazzi må ret beset regnes for tvivlsomme aktører i de kommende dage.

Fredag er en forholdsvis flad etape, men på mere end 211 km, og hvis der falder mere dagsregn, begynder det for alvor at tære, inden der venter bjergetaper både lørdag og søndag.

Michael Matthews er feltets førende rytter, men den 23-årige aussie må forvente at skulle af med den lyserøde førertrøje. Og det kan meget vel tilfalde den 37-årige Cadel Evans, der sammen med Matthews var blandt de få, som torsdag slap igennem uheldsnåleøjet for iskoldt at banke farten op på de sidste otte kilometer i et forsøg på at vinde tid. Evans har fået en tidsmæssig polstring på mere end halvandet minut ned til storfavorit Nairo Quintana (Team Movistar) og det begynder at svinde ind i flokken af konkurrenter efter en uges kørsel med vejret som en hindring i sig selv.

Chris Anker Sørensen er sammenlagt nummer 46 med et minus på mere end fem minutter til førerhunden Matthews, men har på den baggrund bedre betingelser for at slippe af sted i et udbrud for at kunne skyde efter en etapesejr.