Blatter: Platini bliver en god præsident

FIFA-præsident Sepp Blatter ligger ikke skjul på, at han bifalder Johanssons nederlag. »Dét kan da ikke være en overraskelse, at de ønskede at skifte præsident. Michel Platini bringer nye vinde til fodbolden. Han bliver en god præsident,« lyder det fra Blatter.

FIFA-præsident Sepp Blatter (bagerst) lagde ikke fingre imellem, da det i går stod klart, at Michel Platini overtager præsidentposten i UEFA fra svenskeren Lennart Johansson. »Det var ingen overraskelse for mig, at forsamlingen valgte, som de gjorde. Det kan da ikke være en overraskelse, at de ønskede at skifte præsident,« sagde han.<br>Foto: Volker Hartmann Fold sammen
Læs mere

På sidste side i Lennart Johanssons prospekt »Securing a legacy for the future« er der et billede, hvorpå svenskeren holder armen rundt om FIFA-præsident Sepp Blatter. Vidste man ikke bedre, ligner billedet et af den slags billeder, som gør sig for et evigt minde for to kammerater, der begge vier livet til international fodbold.

I »Securing a legacy for the future,« som også indeholder alle de punkter, 77-årige Johansson straks ville kaste sig over, hvis ikke Michel Platini havde vundet UEFA-præsidentposten i går, står der endvidere, at Blatter støtter svenskerens kandidatur.

Det kandidatur eller rettere - det forsvar af hvervet som UEFA-præsident, der, som skrevet, endte i svensk nedtur.

En svensk nedtur, som glæder Sepp Blatter. For sjælekammerater er Johansson og Blatter nu så langt fra.

»Det var ingen overraskelse for mig, at forsamlingen valgte, som de gjorde. Dét kan da ikke være en overraskelse, at de ønskede at skifte præsident. Uden at ville forklejne Johansson, må jeg sige, at Michel Platini bringer nye vinde til fodbolden. Han bliver en god præsident i den gode forretning, som UEFA har udviklet sig til at være,« sagde Sepp Blatter i går.

»Det er godt, det må jeg sige. Jeg glæder mig til at kunne samarbejde med én, der betragter fodbold på samme måde som mig. Én, der ikke kun ser fodbold som et middel til at tjene penge. I de ni år jeg har være FIFA-præsident har der været en tendens til, at UEFA ville skille sig ud. Fordi de tjener mange penge og har de bedste klubber. Men nu er jeg igen fortrøstningsfuld for fodboldfamilien. Jeg tror på, at alle konføderationer igen kan samarbejde. Jeg tror på, at alle igen vil anerkende, at det er FIFA, der laver det førende stykke arbejde - i toppen af pyramiden,« supplerede schweizeren, som tidligere havde Michel Platini som betroet sparringspartner.

Blatter efter Johansson
»Michel har arbejdet for mig i fire år, så selvfølgelig sympatiserer jeg med ham. Jeg støttede også Johansson kandidatur, fordi jeg ellers ikke ville være neutral,« lød det fra Blatter i går - for anden dag i træk i øvrigt. Torsdag eftermiddag sagde FIFA-præsidenten dele af ovenstående oppe på talerstolen, lige efter åbningen på UEFA-kongressen, hvilket gjorde ondt på Lennart Johansson.

Den nu forhenværende UEFA-præsident langede derfor - i sin tale inden præsidentvalget - kraftigt ud mod Sepp Blatter.

»Det er svært at stå her og repetere alt det gode, der er sket i mine år som præsident. Så lad mig blot citere FIFA-præsidenten, som mener, at UEFA gør det godt. Jeg kan dog ikke acceptere, at FIFA-præsidenten blander sig i vores interne affærer. Det er jer på kongressen, der skal stemme - ikke FIFA-præsidenten,« sagde Lennart Johansson.

Johansson, der alligevel tabte til Platini, ligesom han tabte i en direkte konfrontation med Blatter i 1998, hvor de to kæmpede om posten som FIFA-præsident.