Blatter og Platini får nedsat karantæne til seks år

Sepp Blatter og Michel Platini får reduceret deres karantæner fra al fodbold med to år, oplyser Fifa.

Sepp Blatter og Michel Platini får reduceret deres karantæner fra al fodbold med to år Fold sammen
Læs mere
Foto: REUTERS PHOTOGRAPHER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Zürich: Sepp Blatter og Michel Platini får reduceret deres karantæner fra alle fodboldrelaterede aktiviteter med to år, så begge er udelukket i seks år, oplyser Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

Både Blatter, der er afgående præsident i Fifa, samt Platini, der er præsident i Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, havde appelleret deres otteårige karantæner.

Begge fik afvist appellerne af Fifas appelkomité, men komitéen besluttede dog samtidig at nedsætte perioden med to år.

Strafnedsættelsen begrundes med en mangeårig indsats i henholdsvis Fifa og Uefa, som er en formildende omstændighed.

- Michel Platini er udelukket fra at tage del i alle fodboldrelaterede aktiviteter (administrative, sportslige eller andre) på nationalt og internationalt niveau i en periode på seks år, skriver Fifa på sin hjemmeside.

Desuden er Platini idømt en bøde på 80.000 schweizerfranc, som skal betales inden 30 dage. Karantænen gælder fra 8. oktober 2015.

- Joseph S. Blatter er udelukket fra at tage del i alle fodboldrelaterede aktiviteter (administrative, sportslige eller andre) på nationalt og internationalt niveau i en periode på seks år, skriver Fifa.

Blatter slipper med en bøde på 50.000 schweizerfranc. Også den 79-årige schweizer har karantæne frem til 8. oktober 2021.

Blatter blev stødt fra Fifa-tronen og idømt otte års karantæne fra alle fodboldrelaterede aktiviteter, da Fifas etiske komité ikke kunne finde dokumentation for, hvorfor Blatter havde overført to millioner schweizerfranc (13 millioner kroner) til Platini i 2011.

Mens det er uvist, hvad Platini nu vil gøre, så har Blatter på forhånd meddelt, at han ikke vender tilbage til Fifa uanset udfaldet af appelsagen i CAS.

Der skal afholdes Fifa-valg fredag, hvor Blatters afløser skal findes.

/ritzau/