Blatter og Beckenbauer beskytter hinanden med tavshed

Sepp Blatter og Franz Beckenbauer ønsker ikke at udtale sig i undersøgelse om tildeling af VM-værtskab i 2006.

Læs mere
Fold sammen

Zürich: Den tidligere præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) Sepp Blatter og den tidligere vicepræsident i Det Tyske Fodboldforbund (DFB) Franz Beckenbauer ønsker ikke at udtale sig i sagen om tildelingen af VM-værtskabet til slutrunden i Tyskland i 2006.

Det fortæller Sepp Blatter, at de to er blevet enige om.

- Vi har aftalt tavshed. Vi er blevet enige om ikke at udtale os, så de ikke kan spille os ud mod hinanden, siger Blatter.

Han hentyder til, at Fifas etiske komité har besluttet at åbne en formel undersøgelse af en række forhold omkring tildelingen af værtskabet. Undersøgelsen retter sig mod seks personer herunder Beckenbauer.

Den blev sat i værk på baggrund af den såkaldte Freshfield-rapport.

Advokaterne fra Freshfields fandt i forbindelse med undersøgelsen flere mistænkelige pengeoverførsler - blandt andet fra en konto tilhørende Beckenbauer, som var med i den tyske arrangørkomité.

Centrum for undersøgelsen var blandt andet en pengeoverførsel på 6,7 millioner euro (50 millioner kroner) fra den tyske arrangørkomité via Fifa til den tidligere Adidas-chef Robert Louis-Dreyfus.

Ifølge den tyske VM-arrangør var pengene betaling for et kulturelt VM-arrangement, der dog aldrig blev afviklet.

Beckenbauer har ved en tidligere lejlighed sagt, at han i 2002 mødtes med Blatter i forbindelse med en overførsel, men det kan Blatter ikke bekræfte.

- Det kan jeg bestemt ikke huske, siger schweizeren, der var Fifa-præsident fra 1998 og indtil februar 2016, hvor Gianni Infantino afløste ham på posten.

Blatter afsoner aktuelt seks års udelukkedes fra al fodbold.

 

/ritzau/DPA