Blandede følelser hos Jung

DR-journalist Niels-Chistian Jung har blandede følelser over at have afsløret både Michael Rasmussen og Bjarne Riis som svindlere.

Årelange studier af og arbejde med cykelsporten med alle dens skyggesider kulminerede natten til torsdag for DR-journalist Niels-Christian Jung. Endnu en gang havde Jung afsløret, at en stor dansk præstation på to hjul beroede på løgn - akkurat som han gjorde det med en række dokumentarprogrammer fra 1999. Her oprulledes løgne, som Tour-vinder anno 1996, Bjarne Riis' løgne, som Riis først i dette forår bekendte. Michael Rasmussens løgne holdt ikke så længe.

Mistankerne har i mange dage klæbet til den danske rytter, der indtil onsdag aften påstod at have været i Mexico midt i juni. Da Rasmussen var fjernet, og journalisterne stod i kø for at få kommentarer og billeder tog Jung mod professionelle anerkendelser fra mange udenlandske kolleger.

- Jeg har blandede følelser, og det her er både vanvittigt og surrealistisk. Det er nærmest som en film. Jeg føler en stor faglig tilfredsstillelse, men på den anden side har jeg i mange år haft stor respekt for Michael Rasmussen, som er en fantastisk cykelrytter. Men det her er mit arbejde, sagde Niels-Christian Jung.

/ritzau/