Bjørn tror på hattrick af Tiger

Efter en træningsrunde med Tiger Woods er Thomas Bjørn ikke i tvivl: Tiger er storfavorit til at vinde British Open for tredje år i træk.

CARNOUSTIE: Ud på eftermiddagen i går hoppede Thomas Bjørn ind på bagsædet af en knaldsort 4-hjulstrukket Lexus for at køre de 200 meter over til puttegreenen.

»Hop nu bare ind. Jeg ved godt, det er noget pjat, men vi skal altså køre i de her biler,« siger Thomas Bjørn nærmest undskyldende, da vi kravler ind på bagsædet og triller lydløst bag tonede ruder igennem mængden af tilskuere, som følger spillerne til dagens prøverunder forud for British Open.

Meget tidligere i går helt præcis otte timer tidligere klokken 5.30 havde den danske golfspiller sendt dagens første teeslag ned ad fairway på hul 1. Solens stråler havde endnu ikke fortrængt nattens mørke. Rundt om på banen løb harer rundt i leg, mens fuglene fortsat gned søvn ud af øjnene.

Men det er prisen, hvis man vil spille en prøverunde med verdens bedste golfspiller, Tiger Woods. Man skal ganske enkelt følge hans fastlagte skema, lave en aftale i god tid og stå tidligt op. For sådan er Tigers rytme al ting skal forgå efter en snor. Og ifølge den snor, så spiller man prøverunder længe inden, almindeligt dødelige får snøret golfskoene.

»Vi var nået frem til ottende hul, før vi kunne se de første konkurrenter ovre på hul 1. Det giver selvfølgelig en lang dag, men det er også godt at få det overstået, så man kan komme i gang med at træne,« fortæller Thomas Bjørn, som har stået tre timer på drivingrangen, før dagen sluttes af med en halv time med putteren.

Bjørn har gradvis bygget et godt forhold op til Tiger Woods, siden han besejrede ham i Dubai i 2001. I dag er de begge svensk gift, og Tiger er netop blevet far for første gang til lille Sam Alexis.

Her i Skotland er amerikaneren storfavorit til på søndag at løfte vindertrofæet The Claret Jug for tredje år i træk og fjerde gang i alt som vinder af British Open verdens største golfturnering.

»Tiger vil altid være min favorit, når han stiller op i en turnering. Og det han viste i runden i dag, overbeviste mig om, at han har kontrol over tingene. Han har selvfølgelig ikke kontrol over, hvordan vejret bliver fra torsdag til søndag. Og British Open på Carnoustie kan vindes i alt fra plus 4 til minus 15 slag, afhængig af vejret. Men han kan så meget med sit spil, at han bedre end nogen anden kan omstille sig til forholdene uanset om det er høj sol eller heftig regn og vind,« fortæller Thomas Bjørn.

Tiger Woods er da heller ikke blind for, at han som den første siden legendariske Peter Thompson midt i 1950erne kan score et hattrick i British Open.

»Yeah, det kunne være rart at være den første i over 50 år, som vinder tre gange i træk. Det er svært, fordi banerne skifter fra år til år,« fortalte Tiger Woods på gårsdagens pressemøde, hvor han hæftede sig ved forskellen mellem tennis og golf. Det er sværere at vinde British Open tre år i træk, fordi det hvert år er nye baner, mens Wimbledons græsunderlag altid forbliver det samme år efter år.