Bjørn tager stort spring op ad førertavle i Spanien

Thomas Bjørn gik fra en delt 55.-plads til en delt sjetteplads på tredje runde i Andalucía Masters.

Thomas Bjørn gør sig til i toppen af Andalucía Masters. (Arkivfoto) Andrew Boyers/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den danske golfveteran Thomas Bjørn var dagens helt store højdespringer på førertavlen, da tredje runde af Andalucía Masters lørdag blev spillet.

Bjørn gik de 18 huller i fire slag under par og hoppede fra en delt 55.-plads til en delt sjetteplads i European Tour-turneringen.

Han er nu samlet to slag under par. Undervejs på lørdagens runde blev det til fem birdies og en bogey.

Den 48-årige dansker har dog langt op til den førende spiller, sydafrikanske Christiaan Bezuidenhout, der er ti slag under par inden søndagens fjerde og sidste runde.

Søren Kjeldsen er også med i weekendens runder i den spanske turnering efter at have klaret cuttet fredag.

Den 44-årige nordjyde havde dog ikke så god en dag lørdag. Kjeldsen måtte gå i klubhuset i to slag over par og er nu samlet et enkelt slag over par på en delt 30.-plads.

Jeff Winther og Joachim B. Hansen var også med i Andalucía Masters, men klarede ikke cuttet fredag.

Det er femte gang, at den spanske turnering bliver afviklet. Den tidligere US Masters-vinder Sergio García har vundet de seneste tre gange. Han ligger inden søndagens runde ligesom Thomas Bjørn på en delt sjetteplads, to slag under par.

Det hidtil bedste danske resultat i Andalucía Masters - der ikke blev spillet fra 2012 til 2016 - kom i den første udgave af turneringen tilbage i 2010, hvor Søren Kjeldsen sluttede på en delt andenplads.

/ritzau/