Bjørn tabte hovedet på første runde

Thomas Bjørns øjne lynede i arrigskab, da han i eftermiddag hastede til spillernes lounge efter at have underskrevet sit scorekort oven på sin første runde ved dette års British Open.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et kollaps i blæsevejret på 17. hul på Royal St. George kostede nemlig ikke bare en dobbeltbogey, men også to strafslag og forpurrede en ellers blændende start på turneringen for danskeren. Thomas Bjørn måtte i stedet lade sig nøje med en runde i 73 slag, hvilket rakte til en foreløbig placering som nummer 44 sidst på eftermidagen.

Da Thomas Bjørn sendte sit første slag af sted på 17. hul, kunne han se sit eget navn på en delt tredjeplads på scoreboardet - kun et slag efter den førende debutant, sydafrikaneren Hennie Otto. Men derfra forsvandt de lovende takter i den hårde blæst. Første slag fandt venstre sides tykke rough, og derfor kunne danskeren blot spille bolden lidt frem ad banen. Tredje slag endte i en bunker ved siden af green, og så indtrådte katastrofen.

Bjørn fik i første forsøg ikke bolden ud af bunkeren, og i irritation slog han sin wedge ned i sandet. Det giver ifølge reglerne to slags straf.

/ritzau/