Bjørn skal tirre Tiger

Tiger-dyret skal forsvare titlen i Dubai med starttid lige efter Thomas Bjørn og Greg Norman.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Fire dages intens kamp i ørkenen i Dubai vil for danske golffans for altid være prentet i hukommelsen: Verdens suverænt bedste golfspiller nogensinde Tiger Woods var i februar 2001 midt i sin karrieres foreløbige højdepunkt, da Danmarks Thomas Bjørn i en direkte duel over 72 huller satte ham til vægs - på allersidste hul søndag eftermiddag.

Sådan går det næppe i år, dertil er Thomas Bjørns form for svingende for øjeblikket, men det lugter alligevel lidt af fisk, når arrangørerne af Dubai Desert Classic har sat Thomas Bjørn og Tiger Woods til at indlede første runde med ti minutters mellemrum.

Dansk golfs største navn slår torsdag middag ud sammen med australske Greg Norman, som havde rekorden som etter på verdensranglisten, før Tiger Woods dukkede op på scenen. Sidste mand i den duel er engelske Paul Casey, som kan gå hen og blive en af Europas helt store stjerner, hvis han i de kommende år formår at udnytte sit talent.

Ti minutter senere træder Tiger Woods så ind på første teested i selskab med den snu, spanske ræv Miguel Angel Jiménez og den svenske komet fra i fjor Johan Edfors. Om de ligefrem skælver ved tanken om at spille sammen Woods, er nok lidt usikkert, men Tiger er i hvert fald i god form: Søndag vandt han sin syvende sejr i træk i USA, da han sejrede i Buick Invitational, og det er ny rekord - selv for Tiger.

Søren Hansen og Søren Kjeldsen er også med i Dubai, mens Danmarks næstbedste Anders Hansen har valgt at søge lykken på den amerikanske PGA Tour. I sidste uge mistede han cuttet efter en godkendt debut ugen før. Han spiller i denne uge FBR Open i Scottsdale, Arizona - i nærheden af hans nye amerikanske hjem.