Bjerregaard gik uden om bestyrelsen

Brøndby IF's daværende direktør Per Bjerregaard bød i 2005 716 millioner kroner for Bella Centret, uden at den siddende bestyrelse var orienteret.

Tre af medlemmerne i den daværende bestyrelse i Brøndby IF hævder i Berlingske Tidende lørdag, at de ikke var informeret, da klubbens direktør Per Bjerregaard i foråret 2005 bød 716 millioner kroner for Bella Centret. Der var enighed om at byde på centret, men ikke så højt.

- Han byder et beløb, vi ikke kan stå inde for. Der er ikke enstemmighed i bestyrelsen. Ja, der er ikke engang flertal for det i bestyrelsen, siger daværende bestyrelsesmedlem Ole Paustian, der sammen med Torben Røsler og Frank Mortensen kort efter trak sig fra deres bestyrelsesposter, mens Finn Andersen udtrådte af samme bestyrelse på den efterfølgende generalforsamling tre uger senere.

Erik Werlauff, professor dr.jur. på Aalborg Universitet, vurderer, at Per Bjerregaard har handlet kritisabelt uden om sin bestyrelse, hvis buddet var bindende, men ifølge Bjerregaards advokat Ole Borch var der blot tale om 'indikative, uforpligtende tilkendegivelser'.

/ritzau/