Bjergtrøjen stiller til start

Barloworld-rytteren Juan Mauricio Soler er ikke blevet knaldet for doping under Touren. Rygterne var usande og Soler stiller til start på lørdagens tidskørsel

Juan Mauricio Soler stiller til start på lørdagens enkeltstart i Tour de France. Fredag aften kunne flere medier ellers berette, at den colombianske rytter, der er indehaver af løbet bjergtrøjen, var blevet taget for brug af doping efter 14. etape. Tour de France-ledelsen fortalte lørdag formiddag på et pressemøde, at rygtet var usandt og gav journalisterne en skideballe.

- Der er ingen positiv test. I journalister skal arbejde ansvarligt. Der sker mange virkelige ting i den her Tour. Det er dem, I skal skrive om, sagde præsidenten for ASO, der arrangerer Tour de France, Patrice Clerc.

Flere internationale medier berettede fredag aften, at en politibil var blevet set hos Juan Mauricio Solers arbejdsgiver, Barloworld. Tour-præsidenten fortalte, at den pågældende bil ikke havde tilhørt politiet. Bjergtrøjen stiller dermed til start på lørdagens tidskørsel.

/ritzau/