Birolle til danskerne ved VM i cykling

Julie Leth endte på 21. pladsen i tirsdagens enkeltstart. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var tre danskere i aktion, da der tirsdag blev kørt juniorherrernes enkeltstart, samt dame elite-enkeltstart under VM i cykling, der i disse dage finder sted i Ponferrada i Spanien.

22-årige Jule Leth kunne ikke stille meget op, da hun endte som nummer 21 på den 29,5 kilometer lange rute.

- Jeg følte mig rimelig fornuftigt kørende og kørte så hurtigt, som jeg kunne, men der er selvfølgelig plads til forbedringer. Jeg gik lidt død på bakken og kørte med kramper til sidst. Jeg er ikke vant til at køre så lange enkeltstarter og håber generelt at blive bedre til at køre enkeltstart, sagde Julie Leth efterfølgende til Danmarks Cykle Unions (DCU) hjemmeside.

Heller ikke for de mandlige U19-ryttere var der den store succes. Tættest på var Niklas Larsen, som blev nummer 12 - ét minut og 51 sekunder efter den tyske vinder Lennard Kamna. Tyskeren var suveræn på de knap 30 kilometer og vandt med 44 sekunder foran amerikanske Adrien Costa.

- Det var virkeligt hårdt, jeg gjorde, hvad jeg kunne, og er godt tilfreds. Men kunne desværre ikke øge farten nok på bakken, som var planen, forklarede Niklas Larsen efterfølgende til DCUs hjemmeside.

Også Anders Hardahl var ude på den 29,5 kilometer lange rute under U19-herrernes enkeltstart. Han endte på 26.-pladsen. Og de to danskere levede ifølge landstræneren ikke helt op til forventningerne.

- Vi havde håbet på top-5 til Niklas, hvis alt spillede. Men jeg synes egentlig, Niklas kørte et fint løb. Han dør lidt for meget på bakken, men vi må også erkende, at der bare er nogen, der kører stærkere. Anders kører også lidt under det, vi havde forventet, men kører det, han kan på dagen, sagde U19-landstræner Henrik Simpe efterfølgende.