Biologisk pas vil ramme hårdt i Spanien

Den Internationale Cykelunion (UCI) ligger inde med klare indikationer af, at der foregår blodmanipulation i et væsentligt omfang blandt spanske cykelryttere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når det fra 1. januar bliver obligatorisk for ryttere på ProTour-mandskaber at have et biologisk pas, der viser udsving i bl.a. blodværdier, kan det meget vel resultere i, at mange spanske ryttere bliver nægtet start i cykelløb. Det forudser præsidenten i Den Internationale Cykelunion (UCI), Pat McQuaid.

- Vi ved fra de blodværdier, som vi ser i dag på de spanske ryttere, at der er et problem med blodmanipulation dernede. Så jeg tror, at det er der, vi vil have den største effekt af vores biologiske pas, slår han fast over for Ritzaus Bureau.

Som et eksempel på, hvor udbredt problemet er, nævner han, at man i UCI er vidende om, at der til et juniorløb i Spanien i forsommeren blev foretaget 10-12 blodprøver.

- Den ene rytter havde en hæmatokritværdi på over 50 og fik ikke lov at køre. Blandt de andre var der syv, som lå med hæmatokritværdier på mellem 48 og 50. Vi taler altså om juniorryttere. Det fortæller mig, at der er et problem med doping i Spanien, og jeg ser ikke en vilje til for alvor at gøre noget ved det, siger præsidenten.

/ritzau/