BIF og FCK nedtoner tilskueruroligheder

Læs mere
Fold sammen

Brøndby har været genstand for meget kritik, efter det i sidste uge kom frem, at vestegnsklubben havde sendt en mail til fem af de konkurrerende klubber med otte krav til forbedringer af deres udebaneafsnit.

Et af disse krav var blandt andet opsætning af et net foran udebaneafsnittene, der skulle gøre det sværere for de medrejsende Brøndby-tilhængere at kaste ting på banen. En foranstaltning, der skulle finansieres af klubberne selv og ikke Brøndby.

Det fik FCKs direktør, Anders Hørsholt, til at lange ud efter Brøndby i et interview med Tipsbladet og anklage klubledelsen for at mangle format, da Brøndby efter hans mening forsøgte at fralægge sig ansvaret for tilhængernes handlinger.

I mandagens derby mellem Brøndby og FCK var det imidlertid 'Løvernes' tilhængere, der ikke kunne opføre sig ordentligt. Undervejs i kampen blev der tændt romerlys, og på et tidspunkt, hvor Brøndbys Ferhan Hasani kom lidt for langt ud mod FCK-tilhængerne, begyndte de at overdynge ham med fadøl.

Det har ikke været muligt for BT at få en kommentar fra Anders Hørsholt om episoden, men klubbens pressechef, Jes Mortensen, forsikrer, at de skyldige vil blive straffet.

»Alt i alt synes vi, det var et vellykket derby. Det er også, hvad vi har hørt fra politiet og Brøndby. Der vil altid være nogen, der træder ved siden af. Og det er ærgerligt, men vi har gang i de procedurer, der kan finde frem til de involverede, som så vil få en bøde og karantæne. Dels har vi vagter, der kan identificere de pågældende, samt overvågningsbilleder, vi kan gå ud fra. Men vi er generelt godt tilfredse med kampens afvikling,« siger Jes Mortensen.

I Brøndby kender man alt til frustrationen over, at tilhængerne ikke kan opføre sig ordentligt. Klubbens administrerende direktør, Jesper Jørgensen, var da også hurtig til at nedtone episoderne ved mandagens 'New Firm.'

»Vi har haft et fint samarbejde med FCK omkring udebaneafsnittet, og selvom der var flere episoder dernede, som ingen af klubberne ønsker, så har vi ikke interesse i at blæse det op. Overordnet set forløb derbyet uden konfrontationer og alvorlige episoder, og det er vi glade for,« siger Jesper Jørgensen, der i det hele taget synes, at kampen forløb roligt.

»Et derby er på alle måder en helt særlig kamp, og det gælder også for forberedelserne og det sikkerhedsmæssige setup, som til denne kamp er meget mere omfattende og ressourcekrævende end en 'normal' kamp på Brøndby Stadion. Trods en episode med pyroteknik i forbindelse med tifoen inden kampen, som vi selvfølgelig er ærgerlige over, er det overordnede billede af kampens afvikling positivt. Der var meget få episoder på og uden for stadion, hvilket skyldes gode forberedelser og et godt samarbejde med egne fans, kontrollører, politi og FCK,« siger han.

Spillet på banen var i øvrigt ikke værd at skrive hjem om, da den manglede både chancer og flot spil. Den endte da også meget sigende 0-0.