BIF-direktør reagerer på massiv kritik

ARKIVFOTO. Brøndby stiller otte krav til fremtidige udebaneafsnit for at komme sikkerhedsproblemer til livs. (se Ritzau historie 021348) - -Superliga SønderjyskE - Brøndby IF (2-2). Brøndby fans med romerlys under kampen fredag aften d. 7. december 2012 i Haderslev. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2012). (Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2015)
Læs mere
Fold sammen

Brøndbys administrerende direktør, Jesper Jørgensen, reagerer nu på sine kollegers massive kritik af torsdagens udspil om otte krav til Superliga-klubbernes udebaneafsnit. Han erklærer sig ærgerlig over retorikken fra FC København.

Blandt kravene, som er en direkte konsekvens af Brøndbys 12 disciplinærsager denne sæson, er opsætningen af 'et finmasket net omkring udebaneafsnittet’, som skal sikre mod kasteskyts mod banen. Betalt af de respektive klubber. Hvis ikke kravene bliver opfyldt, vil Brøndby forbeholde sig 'retten til at afstå fra at benytte det tildelte udebaneafsnit'.

Kravene har fået flere klubdirektører i Superligaen til at rette kritik mod Brøndby, som de føler afskriver sig ansvaret for deres egne fans.

»Vi føler, at Brøndby forsøger at løbe fra ansvaret ved at diktere nogle krav til de øvrige klubber, de besøger, siger AaB-direktør Stefan Schoors til bt.dk.

»Vi synes, det er en klodset måde at håndtere det på. Vi havde hellere set, at vi havde taget en dialog omkring det«, fortsætter han, mens FCK-boss Anders Hørsholt kalder det »uden format«.

Det får nu Brøndby-direktør, Jesper Jørgensen, til at reagere. Herfra lyder det, at klubben har handlet i alles interesse.

»Vi har godt været klar over, at vi ikke ville vinde en popularitetskonkurrence blandt klubberne på baggrund af dette tiltag. Det påfører den arrangerende klub nogle udgifter på den korte bane, men ses udgiften til eksempelvis et net over en flerårig periode, så er omkostningerne til dette ganske små, i forhold til den betragtelige merindtjening det giver at have flere tusind ekstra tilskuere på besøg samt ofte udsolgte lounger, når Brøndby IF gæster stadions rundt om i landet,« siger Jesper Jørgensen til klubbens hjemmeside.

»Vi mener, at alle burde have en fælles interesse i, at sikkerheden og kampafviklingen i Alka Superligaen er så god som mulig, og det er det, vi har taget initiativ til«, fortsætter han og sender en lille stikpille til rivalen FC København.

»Derfor er jeg ærgerlig over, at opfattelsen og retorikken fra blandt andre FC København er af den karakter. Med en håndfuld indberetninger på udebane i denne sæson virker det til, at også FCK kunne bruge en hjælpende hånd fra de arrangerende klubber«