Berørt klubpræsident tager ansvaret for stadiontragedie

Præsidenten i Arema FC, Gilang Widya Pramana, undskylder over for ofre og pårørende efter katastrofen.

Spillere og ledere fra Arema FC var mandag samlet på stadion for at mindes ofrene fra lørdagens optøjer. Juni Kriswanto/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. 125 mennesker døde, da optøjer lørdag brød ud på Kanjuruhan Stadium i Indonesien. Det har klubpræsidenten for hjemmeholdet Arema FC mandag påtaget sig ansvaret for.

Arema FC tabte i egen hule med 2-3 til Persebaya Surabaya, og det fik en gruppe tilhængere til at invadere banen.

Politiet forsøgte at tvinge de tusindvis af fans til at vende tilbage til tribunerne og affyrede tåregas, efter at to betjente ifølge politiet var blevet dræbt.

Tåregassen fik tilskuere til at strømme mod udgangene, og mange af de døde blev ifølge politiet kvalt eller trampet ihjel.

Mandag har Arema FC's præsident, Gilang Widya Pramana, holdt en tårevædet tale og beklaget hændelserne.

- Jeg, som præsident for Arema FC, tager det fulde ansvar for hændelsen. Jeg undskylder til ofrene, deres familier, alle indonesere og ligaen, siger Gilang Widya Pramana ifølge AFP.

Foruden de 125 dræbte blev 323 personer ifølge politiet såret i det, der er en af verdens dødeligste stadiontragedier nogensinde.

Regeringen i Indonesien har mandag opfordret politiet til at identificere og opspore de, der skabte kaosset på stadion. Politiet er desuden blevet bedt om at evaluere sine egne procedurer.

Kritikere har således påpeget, at politiet overreagerede med brugen af tåregas, fordi det skabte den panik, der fik folk til at strømme mod udgangene.

Der er plads til 42.000 tilskuere på Kanjuruhan Stadion, og lørdagens kamp var udsolgt. Ifølge politiet stormede 3000 fans banen.

/ritzau/