Benzema får et års betinget fængsel i afpresningsforsøg

Real Madrids Karim Benzema blev onsdag fundet skyldig i medvirken til forsøg på afpresning af holdkammerat.

Benzema er ikke selv til stede i retten, da han sammen med Real Madrid skal møde FC Sheriff Tiraspol i Champions League onsdag aften. (Arkivfoto) Fermin Rodriguez/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fodboldspilleren Karim Benzema er kendt skyldig i en sag, hvor han er tiltalt for medvirken til forsøg på afpresning af den tidligere landsholdskammerat Mathieu Valbuena med en sexvideo.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dommen blev læst op i retten i Paris-forstaden Versailles onsdag formiddag.

Her blev det også offentliggjort, at han idømmes et års betinget fængsel og en bøde på 75.000 euro svarende til godt 557.000 kroner.

Anklagemyndigheden havde kun krævet en betinget dom på ti måneders fængsel og en bøde på 70.000 euro.

Via sin advokat fortæller angriberen, at han vil appellere dommen.

»Dommen stemmer på ingen måder overens med, hvad der skete,« siger advokaten Antoine Vey ifølge Reuters.

Benzema er ikke selv til stede i retten, da han sammen med Real Madrid er rejst til Moldova til Champions League-kampen mod FC Sheriff Tiraspol onsdag aften.

Sagen stammer fra 2015, hvor han ligesom Valbuena spillede på landsholdet.

Benzema har ifølge anklageren ageret mellemmand for en barndomsven, der var i besiddelse af en sexvideo med Valbuena og dennes kæreste, der krævede penge for ikke at lække videoen.

Politiet har angiveligt været i besiddelse af en optaget telefonsamtale, som anklageren har brugt som indikation på, at Benzema var indblandet i forsøget på afpresning.

Benzema har tidligere indrømmet, at han i landsholdslejren i oktober 2015 henvendte sig til Valbuena angående sexvideoen.

Han nægter dog at have deltaget i pengeafpresningen, men har i stedet hævdet, at han forsøgte at hjælpe Valbuena ud af en svær situation.

Da sagen kom frem i lyset, blev Benzema bandlyst fra landsholdet.

Han fik først comeback tidligere i år, da landstræner Didier Deschamps benådede ham. For nylig understregede Frankrigs Fodboldforbunds præsident, Noël Le Graët, at en dom ikke i sig selv er nok til at ekskludere Benzema fra landsholdet.

I stedet er det op til landstræner Didier Deschamps at sætte holdet, mener præsidenten.

Fra Deschamps lød det i maj, at »alle har ret til at begå fejl«.

På fodboldbanen har Benzema de seneste sæsoner haft stor succes. Han har været en af Real Madrids vigtigste spillere, og i 2021 har han scoret 25 mål i 32 La Liga-kampe.

Desuden er det blevet til seks mål i ni Champions League-kampe, og præstationerne har fået ham nomineret til den prestigefyldte fodboldpris Ballon d'Or.

/ritzau/