Bennati vandt på Champs-Élysées

Daniele Bennati vandt spurtopgøret på 20. og sidste etape af dette års Tour de France. Alberto Contador sluttede øverst i den samlede stilling.

Italieneren Daniele Bennati satte søndag punktum for et turbulent Tour de France, da han vandt spurtopgøret på den sidste af de i alt 21 etaper i dette års udgave af det franske landevejsløb. Det ændrer dog intet ved, at spanieren Alberto Contador fra Discovery Channel bagefter kunne hyldes som samlet vinder af det traditionsrige cykelløb.

Helt som ventet og som traditionen foreskriver, blev der ikke kørt ret meget cykelløb på den sidste etape af dette års Tour de France. Først da feltet nåede ind på de sidste otte omgange på Champs-Élysées, blev der åbnet op for posen med angreb. Med godt 30 kilometer tilbage af løbet rev en gruppe på 10 mand sig fra af feltet, men det kneb med samarbejdet, og udbruddet blev derfor neutraliseret godt fem kilometer fra mål. Og så var Daniele Bennati fra Lampre-mandskabet hurtigst af alle sprintere til sidst

Belgiske Tom Boonen bevarede takket være sin femteplads på etapen sin førsteplads i pointkonkurrencen og tog dermed den grønne trøje for første gang i karrieren.

Spanske Carlos Sastre blev bedste CSC-rytter med sin samlede fjerdeplads.

/ritzau/